Arınç yine haklı, AK Partililer kabuğuna çekildi

Habertürk Gazetesi Yazarı Kübra Par'ın bugünkü (17.06.2022)''Arınç yine haklı, AK Partililer kabuğuna çekildi'' başlıklı yazısı.

Ne zaman partisini eleştirse çok kızıyorlar ama kusura bakmasınlar, Bülent Arınç son dönemde yaptığı açıklamalarında genellikle haklıydı.

Şimdi de Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği toplantıda yaptığı konuşma gündemde.

Peki ne diyor?

Bir, “Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir."

İki, “Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı. Devir çok değişti. Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğerleri... 'Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim' diyorlar. Korkuyorlar... Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz."

Peki Arınç haksız mı? AK Parti milletvekilleri şu dönemde ortadan kaybolmadı mı?

“Aman başıma bir iş gelmesin” diye düşünerek demokratik tartışma zemini olan ortamlardan uzak durmuyorlar mı?

Tüm haber kanalları akşam izleyicinin en yoğun olduğu saatlerde tartışma programları yapıyor. CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek, Saadet, BBP… Hepsine mensup siyasetçiler katılıyor ama görevdeki AK Parti milletvekilleri katılmıyor. Bu konuda yıllardır süregelen ve bence kendilerine büyük zarar veren bir parti kararı var. Ancak tek davet edilirlerse geliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.113 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.823 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.101 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.181 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.618 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar