Akşener'in vaadi nasıl birden Kılıçdaroğlu'nun oldu?

Habertürk Gazetesi Yazarı Kübra Par'ın bugünkü (28.11.2022)''Akşener'in vaadi nasıl birden Kılıçdaroğlu'nun oldu?'' başlıklı yazısı.

Muhalefet partileri ekonomi konusunda somut çözüm önerileri sunmuyor eleştirileri karşısında geçen yıl İYİ Parti iki proje açıklamıştı.

Vergi kaçaklarını önlemeyi vadeden Artagan ve okullarda iki öğün ücretsiz yemek dağıtılmasını öneren Rüzgar Gülü...

Ne var ki iki proje de halka tam anlatılamadı. Güçlü iletişim kampanyalarıyla sokaktaki herkesin duymasını sağlayamadılar. Rüzgar Gülü’nü bir temiz enerji projesi zannedenler oldu. Artagan ise hiç anlaşılamadı.

Aradan bir yıl geçti. Yükselen gıda fiyatları ve enflasyon neticesinde öğrencilerin okul kantininden alışveriş yapmakta zorlandığı hatta açlıktan bayılan çocuklar olduğu iddia edildi.

Bu sefer İYİ Parti önerisini seçim vaadi olmaktan çıkarıp, hemen hayata geçirilmesi için bir adım attı. 3 Kasım’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde, devlet okullarında okuyan öğrencilere sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilmesi için bütçenin artırılmasını teklif etti.

Belli ki diğer muhalefet partileri de bu teklife destek verdi ama haberler şu şekilde çıktı: “CHP, İYİ Parti ve HDP'li komisyon üyelerinin verdiği okullarda ücretsiz yemek teklif AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi”.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener sonraki gün grup konuşmasında konuya değindi. "Geçtiğimiz günlerde Ankara milletvekilimiz Durmuş Yılmaz ile Erzurum milletvekilimiz Naci Cinisli beyler, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na İYİ Parti olarak teklifimizi sundular. Bu teklif ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan, 16 milyon öğrencimize hiç değilse günde 1 öğün yemeğin okullarda ücretsiz olarak verilmesinin teklifiydi. Bu iktidar bizim çocuklarımıza 1 doları bile çok gördü! Yazıklar olsun!" dedi.

Aradan 3 hafta geçti. Önceki akşam CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu evinin mutfağından yeni bir video çekti. Okullarda yoksul öğrencilerin beslenme sorunu yaşadığından söz etti. Ve şöyle dedi: “Yol arkadaşlarıma söyledim. Meclis’te bu konuda bir destek isteyelim. Çocuklarımıza öğlen ücretsiz yemek verilmesine yönelik bir önerge verelim dedim ve arkadaşlarım verdiler. Peki ne oldu? AK Parti ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi” diye devam etti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.111 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.822 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.097 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.179 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar