Akıncı'ya yasak kondu mu?

Dün Kıbrıs'ta yayın yapan Avrupa Gazetesi'nde çok garip bir haber vardı. Türkiye'nin politikalarını eleştiren Kıbrıslı 42 aydın, yazar ve siyasetçiye Türkiye'ye giriş yasağı getirildiği, bu...

Dün Kıbrıs’ta yayın yapan Avrupa Gazetesi’nde çok garip bir haber vardı. Türkiye’nin politikalarını eleştiren Kıbrıslı 42 aydın, yazar ve siyasetçiye Türkiye’ye giriş yasağı getirildiği, bu isimler arasında eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da olduğu öne sürüldü.

Özellikle cumhurbaşkanlığının son döneminde Mustafa Akıncı ile AK Parti iktidarının arasının açık olduğunu biliyoruz. Hatta seçim dönemi geldiğinde Akıncı karşısında aday olan Ersin Tatar’ı açıkça desteklemişlerdi.

Anlaşmazlığın arkasında hem Akıncı’nın Kıbrıs’ın geleceğine ilişkin görüş farklılıkları hem de Ankara’dan bağımsız bir Kıbrıs kimliği oluşturma niyeti yatıyordu.

Hatırlarsanız, 2015’te kurduğu “Biz artık yavru vatan değiliz” cümlesi epeyce tartışma yaratmış ama sonradan kriz aşılmış, Türkiye ile diplomatik ilişkiler normal bir düzeyde seyretmeye devam etmişti.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.108 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.819 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.094 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.176 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar