15 Temmuz raporu

Habertürk Gazetesi Yazarı Kübra Par'ın bugünkü (19.07.2022)''15 Temmuz raporu'' başlıklı yazısı.

15 Temmuz darbe girişimine her kesimden insan canı pahasına karşı durdu.

Milletin oy verdiği vekiller bombalara aldırmadan TBMM’ye gitti ve darbeye karşı ortak bir tavır sergiledi.

Bugün iktidar siyasi nedenlerle muhalefete “O gece neredeydiniz?” türünden suçlamalar yöneltmeye kalkışsa da hepimiz biliyoruz ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da CHP’li milletvekilleri de net bir kararlılıkla sivil iradenin yanında yer aldı.

Darbenin yıldönümünde geçen cuma akşamı Habertürk TV’de özel yayına katılan Bülent Tezcan da Meclis’e ulaştıklarında nasıl bir duygusal atmosfer oluştuğunu, AK Partili milletvekillerinin muhalefet milletvekilleriyle kucaklaşıp teşekkür ettiğini anlattı.

Halkın doğrudan temsilcisi niteliğindeki milletvekilleri daha sonra da darbeyi ve FETÖ yapılanmasını araştırmak üzere bir Meclis araştırma komisyonu kurdu.

Toplantılar büyük tartışmalara sahne olsa da başkanlığına Reşat Petek gibi tartışmalı bir isim atansa da o komisyon 4.5 ay gece gündüz çalıştı.

Tam 141 kişiyi dinlediler.

Aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Ümit Dündar, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski İçişleri Bakanları Mehmet Ağar ve Efkan Âlâ, eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt, İlker Başbuğ ve Işık Koşaner, eski emniyet mensupları ve eski Diyanet İşleri Başkanları gibi çok çok kritik isimler vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze’deki sivilleri Mısır’a göndermek çözüm değil   12 Ekim 2023 | 1.111 Okunma Akılalmaz bir gerçek, Kılıçdaroğlu yine tezkereye ‘Hayır’ diyor! 11 Ekim 2023 | 5.822 Okunma Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ‘Evet’ diyen siz değil miydiniz? 21 Eylül 2023 | 3.097 Okunma Erdoğan AB ile yolları ayırır mı? 19 Eylül 2023 | 1.179 Okunma Özgür Özel’in adaylığı muhalif seçmende heyecan yaratıyor mu? 14 Eylül 2023 | 4.616 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar