Avrasya Birliği’nin önemi ve Türkiye

Türkiye özellikle son dönemlerde çok önemli bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte Türkiye’de dengeler iyiden iyiye değişti. ABD’ci ve Natocu kanata karşı üst üste hamleler...


Türkiye özellikle son dönemlerde çok önemli bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte Türkiye’de dengeler iyiden iyiye değişti. ABD’ci ve Natocu kanata karşı üst üste hamleler gelmeye başlandı. Hal böyleyken Rusya ile denge politikasının kurulması da ayrıca dikkate değer bir hamleydi. Bölgede yapılması planlanan pek çok olayda ABD-Derin İngiltere ve İsrail bloğuna karşı güçlü bir birliğin önemi daha iyi anlaşılıyordu.
İşte tam da böyle bir zamanda Avrasya birliğinin önemi git gide artmıştır. ABD’nin bölgedeki bu hoyratlığına dur diyecek tek güç Avrasya Birliği’dir. Türkiye ise Avrasya Birliği’nin yükselen yıldızı olabilir. Yıllardır Nato’nun elinde yıllarımızı heba ettik. ABD sözde stratejik müttefik gibi davranırken, el altından ve hatta son zamanlarda alenen Türkiye’ye karşı olan Terör örgütlerine karşı silah ve mühimmat yardımı yapmaya devam etti. Bu tam manası ile strtejik müttefiklik değil, stratejik hainliktir.
Oysa Türkiye Avrasya Üçgeninde Rusya ve İran ile birlikte bir sac ayağı olabilir. Nitekim bunun işaretlerini de diplomaside görmekteyiz. Türkiye böyle bir birlikte daha etkin ve yetkin olabilir. Hatta bu birliği daha da genişleterek Türkistan Coğrafyası ile birlikte Güneydoğu Asya ülkeleri ve Afrika’ya ve dahi Balkanlar’a kadar uzanan muazaam güçlü bir birlik haline getirmek mümkündür. ABD ve Batı bloku bu oluşumu her daim tehlikeli görmüştür. Ama bu oluşum bölgeye can suyu olabilir. Türkiye’de bu noktada önemli bir misyon üstlenebilir. Ben Türkiye’nin bu dengeyi iyi kuracağı kanaatindeyim.
Değişen dengeler ışığında gelişmeleri küresel manada iyi ok...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Menderes’e Bugün Erdoğan’a ABD’nin Tehlikeli Oyunu 06 Ağustos 2018 | 288 Okunma Dün Menderes’e Bugün Erdoğan’a ABD’nin Tehlikeli Oyunu 06 Ağustos 2018 | 51 Okunma Türkiye’nin Avrasya Stratejisi 23 Temmuz 2018 | 193 Okunma Nato’nun Uyuyan Hücreleri 13 Temmuz 2018 | 272 Okunma Devletin Sigortası: MHP 26 Haziran 2018 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar