173 Yaşında Bir Çınar: ‘’Türk Polisi’’

     Evet, sevgili dostlar nereden başlasak nasıl anlatsak bilemiyorum ama Türkiye’de zorun ismidir Polis! Canla başla günün her vakti kendini hiçe sayarak ‘’Vatan’a’’ adanmaktır ‘’Polis...

     Evet, sevgili dostlar nereden başlasak nasıl anlatsak bilemiyorum ama Türkiye’de zorun ismidir Polis! Canla başla günün her vakti kendini hiçe sayarak ‘’Vatan’a’’ adanmaktır ‘’Polis olmak…’’ Evinde gecenin bir vakti çocuklarıyla eşiyle zaman geçirirken bir anda bir telefonla göreve gitmektir polis olmak. Gecenin en koyu anında hırsızı, uğursuzu, teröristi, çetesi vs. ile mücadele etmektir polis olmak. Hiç ummadığın bir anda, daha bulunduğun yere yeni yeni alışırken bir anda başka bir memlekete tayin olmaktır polis olmak.

     Özellikle son dönemlerde Türk Polis Teşkilatı büyük badireler atlatmış ve yoluna yine emin adımlarla devam etmiştir. Unutmamak lazımdır ki; Türk Polisi tam 173 yıldır bu devlete ve millete büyük güven vermektedir. Ancak pek çok dönemde hak ettiği değeri bulamamaktadır. Türk Polisi dışarıdan bakanlar için belki çok başka bir şekilde anlamlandırılmaya çalışılsa da, aslında Teşkilatın içinde çözülmesi gereken pek çok sorun vardır. Polisimize gereken hakları en iyi şekilde verilmelidir. Özellikle bu özlük haklarındaki sıkıntılar da bir an önce giderilmelidir. Kanundan doğan bazı boşluklar, kolluk kuvvetlerimizin işlerini yapmada sıkıntı doğurmaktadır. Bu sorunlar da en kısa zamanda çözüme kavuşturulmalıdır.Onlar bu vatan için diğer güvenlik kuvvetlerimiz gibi canla başla mücadele etmektedir.

     Türk Polisi kargaşada itilir savrulur, boyalı medya onu görmez polisimizin içi kavrulur, Terörist ile mücadele eder hain çevreler, şer odakları hemen ‘’Katil Polis’’ diye havlamaya başlar. Her ne olursa olsun onlar bu Vatan için gölzerini dahi kırpmadan yollarına devam ederler.

     Unutmayın: Türk Polisi, halkın emniyeti, başının tacı; vatan- millet sevdalısıdır,  güvenin sigortasıdır. Onlar ki Vatan sevdalısı, garibin düşkünün güven kaynağı, bu Vatanı karşılıksız seven Türk Polisleridir.

     10 Nisan Polis haftasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yiğit yüreği, bükülmez bileği, göz nuru olan tüm polislerimizin ‘’Polis Günlerini’’ yürekten kutluyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Menderes’e Bugün Erdoğan’a ABD’nin Tehlikeli Oyunu 06 Ağustos 2018 | 288 Okunma Dün Menderes’e Bugün Erdoğan’a ABD’nin Tehlikeli Oyunu 06 Ağustos 2018 | 52 Okunma Türkiye’nin Avrasya Stratejisi 23 Temmuz 2018 | 195 Okunma Nato’nun Uyuyan Hücreleri 13 Temmuz 2018 | 272 Okunma Devletin Sigortası: MHP 26 Haziran 2018 | 212 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar