Yalnız Kurt eylemlerinin geleceği

Muhtemelen yeni kavramlar üretme konusunda bilgisayar teknolojileriyle yarışabilecek tek sektör, güvenlik sektörü. Düne kadar olmayan yüzlerce yeni kavram her gün hayatımıza girmeye devam ediyor. Yalnız Kurt (Lone Wolf) olarak...

Muhtemelen yeni kavramlar üretme konusunda bilgisayar teknolojileriyle yarışabilecek tek sektör, güvenlik sektörü. Düne kadar olmayan yüzlerce yeni kavram her gün hayatımıza girmeye devam ediyor. Yalnız Kurt (Lone Wolf) olarak adlandırılan ve bugünlerde pek çok örneğini acı şekilde öğrendiğimiz terör biçimi de, gerek teröristlerin tespit edilmelerinin zorluğu gerekse de eylemlerin basitliği sebebiyle gelecekte de artacak gibi görünüyor. Hatta içinde bulunduğumuz döneme “Yalnız Kurtlar Çağı” diyenler de var.

Hiçbir terör örgütüyle organik bağı olmamasına rağmen özellikle internet ortamında “kendi kendini” radikalleştiren “yalnız kurt” eylemcileri, uygun gördükleri anda kalabalıkların üstüne araç sürerek, ellerine aldıkları bir bıçakla ya da tabancayla rastgele birilerini öldürerek eylemlerini yapıyorlar.

ÖNLEYİCİ TEDBİR KOLAY DEĞİL

Eylemcilerin genel olarak hiçbir suç kaydının olmaması ve eylemlerde kullanılan araçların elde edilmesinin kolaylığı sebebiyle önleyici tedbirler almak çok kolay değil. Kopyalama yoluyla eylemlerin icra edilmesi yani bir yerde bıçakla saldırı yapıldıysa başka yerde de aynı eylemin tekrarlanması ya da araçla kalabalıklara dalıp, herkesi ezmeye çalışmak gibi “popülerleştirilen” eylemlerin tekrarlanabilirliği bazı ipuçları verebilir ancak bu da yeterli olmayacaktır. Zira ortada sadece bir tane “feyz alınan terör örgütü ya da siyasi amaç yok!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda... 04 Şubat 2019 | 331 Okunma Veda... 04 Şubat 2019 | 46 Okunma Dünyanın düzeni değişirken 28 Ocak 2019 | 187 Okunma Kahramanlarını unutan milletler geleceği güvenle kucaklayamaz! 21 Ocak 2019 | 159 Okunma Yeni ‘Bozkurt’lar yeni ‘Toros’lar 14 Ocak 2019 | 1.259 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar