Son dakikayı beklemek!

Futbol takımları için transfer dönemi 31 Ağustos’ta sona erdi. Televizyon ekranlarına yansıyan yorumlara göre özellikle Galatasaray takımının “en az bir forvet” oyuncusu alması bekleniyormuş ama “zaman...

Futbol takımları için transfer dönemi 31 Ağustos’ta sona erdi. Televizyon ekranlarına yansıyan yorumlara göre özellikle Galatasaray takımının “en az bir forvet” oyuncusu alması bekleniyormuş ama “zaman yetmemiş.”

Açıkçası bu haber beni derinden etkiledi ve hemen araştırmaya başladım. Öyle ya ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek bir takımın “forvetsiz” kalması önemli bir sorun! Acaba dedim transfer sezonu mu kısaydı? Bir de gördüm ki yaz transfer dönemi 9 Haziran da başlamış! Yani ortada “süreye” dair bir sorun yok! Ama sadece bu tabloya bakınca ortada çok ama çok ciddi bir “yönetim zafiyeti” olduğu açık. Demek ki transferi yapması gereken sorumlular işlerini ciddiyetle yerine getirmemişler ve “son dakikaya” bıraktıkları transferler de çeşitli sebeplerle gerçekleşmemiş. Elbette konu bir futbol takımı olunca herhangi bir “beceriksizlik” ve “son dakikaya kadar bekleme” tavrı taraftarlar dışında çok büyük üzüntüye ya da soruna sebep olmayabilir. Peki mesele ulusal güvenlik olunca, değişen bölge ve dünya dengeleri olunca da bu tip “geç kalmışlıklar” makul görülebilir mi?

ESAS OLAN ÖNLEM ALMAK

Kanaatimiz odur ki devlet yöneticileri için en kötü alışkanlıklardan biri “işi son dakikaya bırakmaktır.” Zira zamanında yapılmayan her iş, atılmayan her adım sonuçları itibariyle tüm millete ağır bedeller ödetir. Devlet yönetiminde esas olan şeyler “öngörmek, önlem almak ve ön almaya çalışanlardan hızlı hareket etmektir.” Zaten devletin “istihbarat örgütlerinin” ana görevi de karar alıcılara en doğru kararları almalarında yardımcı olmaktır.

Örneğin Doğu Akdeniz, her anlamda küresel ve bölgesel güçlerin bilek güreşi alanı haline gelirken durumun bu hale geleceğinin çok önceden öngörülmesi ve bugünler için hazırlık yapılması gerekirdi. Eğer bunu yapmaz da “son dakikaya” kadar beklerseniz bir de bakarsınız ki Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yanlarına İsrail’i, Mısır’ı, İngiltere’yi ve ABD’yi almışlar ve hem Türkiye’nin hem de KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarını yerle bir ediyorlar.

MALİYETİ GÖZYAŞI OLABİLİR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Veda... 04 Şubat 2019 | 331 Okunma Veda... 04 Şubat 2019 | 45 Okunma Dünyanın düzeni değişirken 28 Ocak 2019 | 184 Okunma Kahramanlarını unutan milletler geleceği güvenle kucaklayamaz! 21 Ocak 2019 | 159 Okunma Yeni ‘Bozkurt’lar yeni ‘Toros’lar 14 Ocak 2019 | 1.258 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar