Evlilikte çatışma ve çocuk

Değerli okurlar, herkes evliliğinde çatışma olmadan huzurlu sakin yaşamak ister. Ama çatışmasız bir evlilik de çoğu zaman mümkün olmaz.

Önemli olan; evlilikte eşler arasında yaşanan çatışmaları karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde, hatalardan ders alarak çözebilmek…

Evlilikte çatışmaya yol açan nedenler, eşlerin birbirinden farklı beklentileri, iletişim sorunları, sevgi eksikliği, cinsel sorunlar, parasal konular, güç mücadeleleri, evlilik dışı ilişki yaşama bunlardan bazılarıdır. Psikologlara göre; bazı evlilikler ölür, çünkü eşlerin artık kavga etmek için bile birbirlerine ilgisi kalmamıştır. Bu durumda sağlıklı evliliklerde bir miktar çatışma vardır diyebiliriz. Önemli olan, çatışmanın nasıl ele alındığı, nasıl halledildiğidir.

Evlilikte çatışmalar çoğaldıkça, çocuklar daha fazla tehdit algılar, bu da onların sorunlu davranışlarını arttırır. Yapılan araştırmalar, anne-babalar arasında yaşanan çatışmaların sıklığı arttıkça çocuklardaki sıkıntı, güvensizlik ve öfke.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hipnoz ve hipnoterapi 05 Şubat 2023 | 129 Okunma Borderline kişilik örgütlenmesi 22 Ocak 2023 | 115 Okunma Tüm yönleriyle depresyon 08 Ocak 2023 | 209 Okunma Çocukluk çağı travmaları bugünü nasıl etkiler? 25 Aralık 2022 | 171 Okunma Sınavlarda çok heyecanlanıyorum 11 Aralık 2022 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar