Çocuğum yemek yemiyor

Değerli okuyucular, çocuğunuzun sık sık masa başında, benim canım yemek yemek istemiyor deyip, huzursuzluk çıkardığına, mızmızlandığına şahit olmuşsunuzdur. Böyle davranmasının...

Değerli okuyucular, çocuğunuzun sık sık masa başında, benim canım yemek yemek istemiyor deyip, huzursuzluk çıkardığına, mızmızlandığına şahit olmuşsunuzdur. Böyle davranmasının bir sebebi olduğunu hiç düşündünüz mü?

Çocuğunuz o gün karnı aç olduğu halde yemek yemiyorsa, kendisine aşırı otoriter ve kuralcı davranan annesini cezalandırmak istemiş olabilir. Ya da kendisine ilgisiz davranan, zaman ayırmayan babanın dikkatini yemek yemeyerek üzerine çekmek istemiş olabilir.

Çocuklarda çok sık gördüğüm başka bir sebep de; evde şirinlikleriyle daima ilgi çeken bir kardeşi varsa, çocuğunuz bu durumdan rahatsız olur ve biraz da benimle ilgilensinler diyerek yemek yemez, anne-babayı peşinden koşturur. Çünkü ona göre yemek yemeyince anne-babası onunla daha fazla ilgilenecektir.

Önceden çalıştığım okul öncesi eğitim kurumunda yemek saati geldiğinde ağlayan, öğretmenine “ben yemek istemiyorum” diyen bir çocuğumuz vardı. Anne ile yaptığım görüşmelerde bu durumun evde de devam ettiğini öğrendim. Anne, çocuğu 5 yaşına geldiği halde, yemek yemediğinde kendi yediriyor, çocuğunu azarlıyor, zorla ağzına yemek tıkıyormuş.

Sizin de yemekte kendi başına yemek yemeyen, devamlı mızmızlanan, kaşığıyla oynayan bir çocuğunuz varsa çaresiz değilsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hipnoz ve hipnoterapi 05 Şubat 2023 | 129 Okunma Borderline kişilik örgütlenmesi 22 Ocak 2023 | 115 Okunma Tüm yönleriyle depresyon 08 Ocak 2023 | 209 Okunma Çocukluk çağı travmaları bugünü nasıl etkiler? 25 Aralık 2022 | 171 Okunma Sınavlarda çok heyecanlanıyorum 11 Aralık 2022 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar