Yetişkinlerde dikkat dağınıklığı, hiperaktivite bozukluğunda teşhis ve tedavi

Değerli okuyucularım, yetişkin dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu yaşayan kişiler, normal yetişkinlerle karşılaştırıldığında; düzensiz ve süreklilik içermeyen ilişkiler, evlilik...

Değerli okuyucularım, yetişkin dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu yaşayan kişiler, normal yetişkinlerle karşılaştırıldığında; düzensiz ve süreklilik içermeyen ilişkiler, evlilik problemleri, finansal –akademik iş alanında hatalar yapma ve başarısızlık gibi birçok problemlerle çok daha fazla karşılaşırlar. (Sprencer, 1998; Prayetal, 2002)

Bütün bu olumsuzlukların beraberinde getirdiği özgüven eksikliği, hayattan tatminsizlik, alkol, tütün, madde bağımlılığı, trafik kazası gibi durumlar da DEB’li yetişkinlerde oldukça yüksek oranda görülmektedir.

Yetişkinlerde dikkat eksikliği bozukluğu belirtilerini şöyle sıralayabiliriz;

-Karşınızdaki konuşurken uzun süre dinlemekte zorlanmak, detaylara inilmesinden hoşlanmamak

-Karşınızdaki konuşurken bir anda hayal kurmaya başlamak, konuşmadan tamamen kopmak

İki işle aynı anda ilgilenmeyip, iyi yaptığınız bir işe de normalinden fazla odaklanarak dış dünyaya tamamen kapanmak. Örnek, bilgisayarda bir işlem yaparken ofise girip çıkanları görmemek, size seslenildiğinde duymamak gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hipnoz ve hipnoterapi 05 Şubat 2023 | 129 Okunma Borderline kişilik örgütlenmesi 22 Ocak 2023 | 115 Okunma Tüm yönleriyle depresyon 08 Ocak 2023 | 209 Okunma Çocukluk çağı travmaları bugünü nasıl etkiler? 25 Aralık 2022 | 171 Okunma Sınavlarda çok heyecanlanıyorum 11 Aralık 2022 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar