Dikkatim çok dağınık

Değerli okuyucular, Hareketlilik ve Dikkat Eksikliği (ADHD) sanki sadece çocuklarda görülen bir rahatsızlık gibi biliniyor. Ancak, ergenlik döneminden sonra atlatıldığı sanılsa da, Hiperaktivite hayat boyu bir problem...

Değerli okuyucular, Hareketlilik ve Dikkat Eksikliği (ADHD) sanki sadece çocuklarda görülen bir rahatsızlık gibi biliniyor. Ancak, ergenlik döneminden sonra atlatıldığı sanılsa da, Hiperaktivite hayat boyu bir problem olduğundan erişkinlikte de sürer. Ama belirtiler değişiklik göstermiştir; hareketlilik, yerinde duramama; ayak ya da ellerle tempo tutmaya dönüşür. 

 Yetişkinlerdeki dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu belirtilerine değinelim;

* Kişi, amaçları karşılamayan, yeterince başarılı olmama duygusu içindedir. Rahatsızlıkta en sık yardım aramasına neden olan belirtidir. “İşlerimi bir türlü toparlayamıyorum” şeklinde bir düşünce mevcuttur. 

* Hastaların çoğu için önemli bir sorun bir okula devam dışında ya da etrafında kendisi için düzenlemeleri yapacak olan ebeveynleri olmadan, günlük hayatının düzenleme, planlama gerektiren işlerinde sendelemektir. “Ufak işler” birikip büyük sorunlar oluşturabilir.

* Devamlı olarak işleri sürüncemede bırakma ya da bir işe başlamakta güçlük çekilir. Bu durumdaki erişkinler, işin doğrusunu yapamayacakları ya da sürekli erteleyecekleri durumunu yaşarlar ve bu da ancak görevle ilgili kaygıyı artırır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hipnoz ve hipnoterapi 05 Şubat 2023 | 129 Okunma Borderline kişilik örgütlenmesi 22 Ocak 2023 | 116 Okunma Tüm yönleriyle depresyon 08 Ocak 2023 | 209 Okunma Çocukluk çağı travmaları bugünü nasıl etkiler? 25 Aralık 2022 | 171 Okunma Sınavlarda çok heyecanlanıyorum 11 Aralık 2022 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar