Okula başlama ve ders başarısı

Değerli okuyucularım, uzun yaz tatilinden sonra artık okul zamanı geldi. Tatilin tatlı yorgunluğunu üzerinden atmak her insan için zordur ama özellikle okul çağı çocukları için bu ayrı bir sorun olabilir....

D

eğerli okuyucularım, uzun yaz tatilinden sonra artık okul zamanı geldi. Tatilin tatlı yorgunluğunu üzerinden atmak her insan için zordur ama özellikle okul çağı çocukları için bu ayrı bir sorun olabilir. Özellikle ilkokul çağı çocukları bazı uyum sorunları yaşar.

Okulunu gerçek anlamda benimsemiş ve kendine göre bir sistem oluşturmuş öğrenciler bu kadar uzun bir tatil sürecinden sıkılmakta ve okullarını, arkadaşlarını özlemektedir. Çocuk veya gencin çevre değiştirmesi ve yeni eğitim yılında farklı bir okulda eğitim görecek olması da çocuğun okulla ilişkisini etkiler. Yeni arkadaşlar, yeni bir öğretmen ve farklı bir ortam da çocuk veya genç için olumsuz etkiler oluşturabilir. Daha önce devam ettiği okulda uyum ve davranış sorunları yaşamış olan çocuk, yeni okulunda çok daha başarılı bir öğrenci olabilir. Ya da tersi olarak önceki okulunda sorunsuz bir öğrenciyken yeni okuluna alışmakta ve arkadaşlarını kabul etmekte zorluk yaşayabilir. Sınıftaki diğer çocuklar da yeni gelen öğrenciyi kabul etmekte direnç gösterebilir.

Genel olarak bakıldığında sağlıklı aile ilişkilerine sahip çocukların, eğitim hayatlarını da sorunsuz bir şekilde sürdürdükleri görülmektedir.

Çocuğunuzun derslerinde ve okulunda başarılı, çabuk öğrenen biri olması için öncelikle onu koşulsuz sevmeniz, bu sevgiyi ona söz ve beden dili ile belirtmeniz çok önemli… Yani çocuğumuz bir dersinde kötü not alsa veya size ters gelen tavırlarda bulunmuş olsa bile onu her şeye, her hareketine rağmen sevebilmekten bahsediyorum. Bazı ebeveynler biliyorum, oğlu veya kızı önemli bir sınavdan düşük not aldığında çocuğuna karşı soğuk davranabiliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hipnoz ve hipnoterapi 05 Şubat 2023 | 127 Okunma Borderline kişilik örgütlenmesi 22 Ocak 2023 | 114 Okunma Tüm yönleriyle depresyon 08 Ocak 2023 | 207 Okunma Çocukluk çağı travmaları bugünü nasıl etkiler? 25 Aralık 2022 | 171 Okunma Sınavlarda çok heyecanlanıyorum 11 Aralık 2022 | 158 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar