Zaman neden bütün yaraları sarmaz

Değerli okuyucular, bu haftaki yazımda EMDR ve Travma konusunu daha iyi anlamanızı sağlayacak bilgilerden bahsedeceğim. Yazımın içeriğini, Dr. Francine Shapiro’nun makalelerinden alıntılar oluşturacak. Bir yerimizi kesersek...

Değerli okuyucular, bu haftaki yazımda EMDR ve Travma konusunu daha iyi anlamanızı sağlayacak bilgilerden bahsedeceğim. Yazımın içeriğini, Dr. Francine Shapiro’nun makalelerinden alıntılar oluşturacak.

Bir yerimizi kesersek, bir engel olmadığı müddetçe genellikle iyileşiriz. Cerrahi ameliyat sırasında bizi kesip açmalarına hazır olmamız da bu yüzdendir. Hepimizin beyninde iyileşmeye yönelik fiziksel bir mekanizma, bir bilgi işleme sistemi bulunur. Bilgi işleme sistemi yararlı şeyler bağlantılar yapmak ve geri kalanını salıvermek için vardır.

Şöyle çalışır; Bir arkadaşınızla (John) tartıştığınızı farz edin. Üzgün, kızgın ya da korkmuş olarak bu farklı duygulara eşlik eden tüm fiziksel tepkileri hissedebilirsiniz. O kişi ve kendiniz hakkında olumsuz düşüncelere de sahip olabilirsiniz. Nasıl intikam almak, istediğinizi hayal edebilirsiniz, ama bu tür davranışlara direndiğinizi umalım; başka şeylerin yanı sıra muhtemelen işten kovulmanıza da neden olabilirlerdi. Böylece oradan uzaklaşırsınız, bu konuyu düşünürsünüz, bu konuda konuşursunuz. Uykuya yatar ve belki onu rüyanızda görürsünüz. Ve ertesi gün belki kendinizi o kadar kötü hissetmezsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hipnoz ve hipnoterapi 05 Şubat 2023 | 129 Okunma Borderline kişilik örgütlenmesi 22 Ocak 2023 | 115 Okunma Tüm yönleriyle depresyon 08 Ocak 2023 | 209 Okunma Çocukluk çağı travmaları bugünü nasıl etkiler? 25 Aralık 2022 | 171 Okunma Sınavlarda çok heyecanlanıyorum 11 Aralık 2022 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar