Ünal Aysal, İran’da sona yaklaştı 7 santralden 2’si imzaya yakın

Borç yapılandırmak için bankalarla masaya oturan şirketlerden biri de eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın yönettiği Unit Investment’ın ortak olduğu Yeni Elektrik. İtalyan ortağı ile...

Borç yapılandırmak için bankalarla masaya oturan şirketlerden biri de eski Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın yönettiği Unit Investment’ın ortak olduğu Yeni Elektrik. İtalyan ortağı ile Garanti, Yapı Kredi, Vakıfbank ve İş Bankası’ndan 700 milyon dolar kredi almıştı şirket.

Kredilerle ilgili görüşmeler devam ederken Unit’e İran’dan sevindirici bir haber geldi.

Bilindiği üzere Unit, 2016’da İran Hükümeti ile yaklaşık 4,2 milyar dolarlık 7 ayrı doğalgaz kombine çevrim santrali kurma konusunda ön anlaşma imzalamıştı. İran'ın 7 ayrı bölgesinde kurulacak 7 doğalgaz çevrim santralinin toplam kurulu gücü 6 bin 20 megavat olacaktı. İran Enerji Bakan Yardımcısı Ali Rıza Daemi, Ocak 2017’de Unit International ile elektrik santrali yapımı için görüşmelerin devam ettiğini belirterek, nihai anlaşmanın Mart 2017’de tamamlanacağını açıklamıştı. Ancak nedense süre uzadı. Hem de verilen tarihten 18 ay kadar. Geçtiğimiz günlerde Tahran yönetimi, anlaşmada sona gelindiğini resmen duyurdu.

1.2 milyar dolarlık kısmı görüşülüyor

Kamuya ait Thermal Power Plants Holding Company (Termik Santraller Holding Şirketi-TPPHC) Genel Müdürü Mohsen Tarztalab, Türk enerji şirketi Unit International ile İran’da iki doğalgaz kombine çevrim santrali inşa etmek için yapılan müzakerelerde sona gelindiğini dile getirdi. Tarztalab’ın verdiği bilgilere göre şimdilik 1.2 milyar dolarlık anlaşma yapılacak. Geri kalan 5 santral ve 3 milyar dolarlık proje ise hala masada. Mohsen Tarztalab İran Resmi haber Ajansı MEHR’e yaptığı açıklamada “İki santralin inşasına başlanması ile ilgili olarak, bir yıl boyunca müzakere ettik ve şu anda son aşamaya geldik” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar