THY, Doğu’nun Vegas’ı Macau’ya uçuş planlıyor

Kimilerine göre Asya’nın en zengin bölgesi. Kimilerine göre ise Asya’nın Las Vegas’ı. Ancak her iki düşüncenin ortak özelliği Macau’nun gelecekte turizmde önemli bir pay alacağı yönünde. Hong...

Kimilerine göre Asya’nın en zengin bölgesi. Kimilerine göre ise Asya’nın Las Vegas’ı. Ancak her iki düşüncenin ortak özelliği Macau’nun gelecekte turizmde önemli bir pay alacağı yönünde. Hong Kong gibi Çin’in 'Özerk Yönetim Bölgesi' Macau’dan bahsediyorum. 1999’a kadar Portekiz’in sömürgesi olan 600 bin nüfuslu 25 kilometrekarelik bu küçük kent devletinde kişi başı gelir 114 bin dolar. Eğer Macau bir devlet olsaydı, halkı dünyanın en zengin ikinci ülkesi olacaktı. Yılda 5 milyondan fazla turisti ağırlayan Macau, şimdi Avrupa’ya açılmanın yollarını arıyor. Bunun için de Türk Hava Yolları ile temasa geçildi.

Macau Uluslararası Havalimanı ile görüşmlere başlayan Türk Hava Yolları, ticari uçuş rotasına bu özerk bölgeyi de eklemek istiyor. Macau Haber Ajansı’nın da (Macau News Agency-MNA) yer verdiği bilgilere göre müzakereler birkaç aydır sessiz sedasız devam ediyor. Macau Uluslararası Havalimanı Sözcüsü, en kısa sürede bu görüşmeleri olumlu olarak bitirmeyi umduklarını dile getiriyor.

Avrupalı turistleri hedefliyor

Peki THY, Macau seferleri konusunda ne planlıyor?

MNA’ya göre haftada 3 sefer yapılması gündemde. Bilindiği üzere Macau’ya gitmek isteyenler Hong Kong üzerinden bu bölgeye ulaşabiliyordu. Hong Kong-İstanbul arasında da haftanın 6 günü 6 sefer yapılıyor. Özellikle yabancı turistler için İstanbul, Macau’ya gitmek isteyenler için pek tercih edilmiyordu. Ancak İstanbul’dan direkt seferin başlamasıyla THY, Avrupa potansiyelini de kullanmış olacak. Macau Yönetimi de Avrupalı turistlerin sayısını İstanbul üzerinden artırmayı planlıyor. Macau Uluslararası Havalimanı Sözcüsü, anlaşmanın bu yıl tamamlanmasını umduklarını, THY’nin çalışmaya hazır olduğunu ifade ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar