Kosova-Türkiye arasında kapanmayan hesap!

Mart ayında Kosova ile Türkiye arasında MİT operasyonu ile başlayan siyasi kriz bir başka boyuta dönüşüyor. Ahmet Çalık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı...

Mart ayında Kosova ile Türkiye arasında MİT operasyonu ile başlayan siyasi kriz bir başka boyuta dönüşüyor. Ahmet Çalık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Çalık Holding’e ait Banka Kombetare Tregtare’nin (BKT) bazı müşterilerine gönderdiği “hesap kapatma” çağrısı iki ülke arasındaki gerilimi finansa taşıyacak gibi görünüyor. Önce iki ülkenin yaşadığı siyasi krizi, ardından finanstaki tartışmayı anlatalım.

Hatırlanacağı üzere MİT’in başkent Priştina’da düzenlediği operasyonla terör örgütü FETÖ üyesi 6 kişi önce gözaltına alındı, ardından sınır dışı edilerek Türkiye’ye getirildi. Bu olayın ardından Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, olayın kendinden habersiz yapıldığını belirterek tepki gösterdi ve ülkenin İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi’ni görevden aldı. Bu olayların ardından Ankara-Priştina arasında gerilim sözlü tartışmalara neden oldu. İşte bu olayın hemen ardından patlak veren finans krizi başladı.

Bilindiği gibi Kosova’nın en büyük bankalarından biri BKT. Arnavutluk merkezli bu bankanın Kosova’da 25 civarında şubesi var. İşte BKT, geçtiğimiz hafta FETÖ ile bağlantısı olduğu için International School of Prishtina adlı okulun çalışanlarına bir e-mail gönderdi.

Kosova Merkez Bankası’na şikayet ettiler

İngilizce olarak gönderilen e-mail’de Ahmet Çalık’ın bankası BKT, “Değerli müşterimiz, Banka Kombetare Tregtare, Hizmet Bankacılığı Sözleşmesi’nin genel şart ve koşullarına dayanarak, iç politika ve prosedürleri doğrultusunda, banka hesabınızın kapanışını talep ediyoruz. 30 gün içinde hesabınızı kapatın” mesajı gönderildi. BKT, bu okulda çalışan müşterilerinin bankaya gelerek hesaplarını düzgün şekilde kapatmalarına dair mesajı gönderdikten sonra olay bir başka boyuta dönüştü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 469 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar