İtalyan devi Pietro Fiorentini Bursalı Gemsat’ı satın aldı

Türk şirketlerinin enerji ekipmanları konusundaki üretimleri yabancıların da ilgisini çekiyor. Bursa’da kurulu Gemsat Gaz Ekipmanları da onlardan biri. 25 yıllık geçmişi olan Gemsat, İtalyan devi Pietro Fiorentini...

Türk şirketlerinin enerji ekipmanları konusundaki üretimleri yabancıların da ilgisini çekiyor. Bursa’da kurulu Gemsat Gaz Ekipmanları da onlardan biri. 25 yıllık geçmişi olan Gemsat, İtalyan devi Pietro Fiorentini tarafından satın alındı. İtalyan dev, Türk şirketin yüzde 100 hissesini satın aldı. Satın alma süreci geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve Bursalı Gemsat, Pietro Fiorentini’ye devredildi. 1990’lı yıllarda Irak’ta çalışan mühendis Nihat Uçar tarafından 1993’te temelleri atılan şirket ilk kurulduğunda 75 metrekarelik bir alanda hizmet veriyordu.
Şu anda Türkiye’nin yanı sıra uluslararası alanda da faaliyet gösteren Gemsat, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), İGDAŞ, Bursagaz, İzgaz, İzmirgaz, Kırgaz, Başkentgaz, Diyargaz ve Akmercan Gaz şirketlerinin yanı sıra enerji sektöründe faaliyet gösteren HABAŞ, Zorlu Holding, Çalık Grubu gibi firmalarla çalışıyor. Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerin projelerinde de yer alan Gemsat, doğalgaz basınç düşürme ve ölçüm istasyonları alanında üretim gerçekleştiriyor.

11 ülkede tesisi var

İtalyan Pietro Fiorentini ise ülkesinin en eski enerji ekipmanları üreticilerinden biri. 1940’lı yıllarda kurulan Pietro Fiorentini, doğalgaz ve petrol sevkiyatı konusunda üretim gerçekleştiriyor. Avrupa’dan Asya’ya farklı ülkelerde 11 tesisi bulunan İtalyan şirket, Türkiye’ye 1991 yılında girdi. 27 yıl önce Fio Gaz adıyla İstanbul’da şirket kuran Pietro Fiorentini, yüksek basınç ve orta basınç boru hatları için ekipman satışı gerçekleştiriyor. Bölge istasyonları kurulumu da yapan firma, 2013’te LPG kok dağıtımı yapan ODOGAZ ile birleşti.

***

TANAP...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar