Çalık, Özbekistan’da 1.6 milyar liraya Türk İş Merkezi’ni kuracak

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet üyeleri ve iş adamlarından oluşan Türkiye heyeti, Özbekistan’daki resmi temasları çerçevesinde 25 önemli anlaşma imzaladı....

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet üyeleri ve iş adamlarından oluşan Türkiye heyeti, Özbekistan’daki resmi temasları çerçevesinde 25 önemli anlaşma imzaladı. Tarımdan eğitime farklı alanlardaki bu anlaşmalar arasında en dikkat çeken ise Özbekistan’da kurulacak Türk İş Merkezi’nin inşası oldu. Ülkenin başkenti Taşkent’te yapılması planlanan proje hakkında detaylı bir açıklamada bulunulmadı.

Atılan 25 imza arasında en değerlisi belki de bu projeydi. Çünkü proje 400 milyon dolar yani yaklaşık 1.6 milyar lira bütçeli.

Bu bilgileri Özbek basınından öğrendim.

Taşkent’in inovasyon, turizm ve yatırımları geliştirmeden sorumlu belediye başkan yardımcısı Alisher Tilyaev’in verdiği bilgilere göre, proje bir iş merkezinden oldukça farklı bir çalışmayı barındıracak.

Otel ve eğlence merkezleri de olacak

İçinde alışveriş merkezi, eğlence alanları, oteller ve banka ofislerinin de yer alacağı merkez 2.5 hektarlık bir alan üzerine kurulacak. Tasarım ve projelendirmenin bu yıl tamamlanacağını aktaran Tilyaev’in verdiği bilgilere göre anlaşmayı Taşkent Belediye Başkanı Jakhongir Ortyqhkhojaev imzaladı. Anlaşmanın diğer tarafında ise Çalık Enerji Genel Müdürü Rıdvan Aktürk var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 469 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar