Bursalı Doğu Pres, Romanya’da 70 milyon liralık fabrika kuracak

Avrupa Birliği’nin doğusunda kalan üye ülkeleri Türk iş dünyasının yatırımda yeni gözdesi haline geliyor. Özellikle otomobil bu yatırımlarda ilk sırada yer alıyor. Bulgaristan’la başlayan bu furya...

Avrupa Birliği’nin doğusunda kalan üye ülkeleri Türk iş dünyasının yatırımda yeni gözdesi haline geliyor. Özellikle otomobil bu yatırımlarda ilk sırada yer alıyor. Bulgaristan’la başlayan bu furya Romanya’yı da sarmış durumda. Camdan hortum üreticisine otomotiv yan sanayisinde önemli üretimler gerçekleştiren Türk şirketleri Romanya’dan gelen “yatırım” teklifine sıcak bakıyor. Onlardan biri de Doğu Pres.

1989 yılında Bursa’da kurulmuş olan, 1990’lı yıllarda başta Bosch olmak üzere birçok dev küresel markaya üretim gerçekleştiren Doğu Pres’in Bursa’da 12 bin metrekarelik bir tesisi var. Bu tesiste 550 kişiye istihdam sağlayan Doğu Pres’in ürettiği ürünlerin yüzde 80’i aralarında ABD, Japonya, Fransa, Çin, Kore, Hindistan’ın da yer aldığı 18 ülkeye satılıyor. Her yıl 18 milyon adet araçta kullanılan parça üretimi yapan Doğu Pres, yurtdışındaki ilk tesisini de Romanya’da kuruyor. Uzun zamandır Macaristan, Polonya gibi ülkelerde üretim için arayışta olan Doğu Pres, Romanya’da karar kıldı ve 10 milyon euro yani 70 milyon liranın üzerinde bir bütçeyle ilk tesisini kurmak için düğmeye bastı.

Fabrikada 250 kişi çalışacak

Romanya’nın doğusunda yer alan Iasi kentinde 5 hektarlık bir alana fabrika kurmak için temasa geçen Türk şirketi, ilk etapta 10 bin metrekarelik bir fabrika kuracak. Burada otomobil pompalarına yönelik üretim planlayan Doğu Pres’in bölge ekonomisine destek olacağını söyleyen Romanya İş Ortamı, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Radu Oprea, “Bu yatırım 250 kişiye istihdam yaratacak” diyor.

Bakan Oprea’nın paylaştığı bilgilere göre Doğu Pres’in bu yatırımı bölgeye başka yabancı yatırımcıların da gelmesini sağlayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 469 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar