Türk şirketleri, yurtdışında ev alanlara danışmanlık yapacak

Güney Afrika merkezli New World Wealth’in yayınladığı “Milyoner Göçü 2018” raporuna göre 2017’de 95 bin milyoner yaşadığı ülkeleri terk etti. Bu rakam içerisinde Türklerin payı 6 bin...

Güney Afrika merkezli New World Wealth’in yayınladığı “Milyoner Göçü 2018” raporuna göre 2017’de 95 bin milyoner yaşadığı ülkeleri terk etti. Bu rakam içerisinde Türklerin payı 6 bin olarak dikkat çekti. 2016’da ise 82 bin göçün 6 binini yine Türkler oluşturdu. Yani iki yılda toplam 12 bin Türk dolar milyoneri, çocuklarının eğitimi, sağlık, daha kaliteli yaşam koşulları nedeniyle Türkiye’den ayrıldı ve Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez Bölgesi’ne deyim yerindeyse akın etti. 12 bin Türk’ün gitmesi, Türkiye’ye, nüfusa göre en fazla göç veren ülke unvanını da kazandırmış oldu.

Yurtdışına milyoner göçü hızla devam ediyor. Bu göç, danışmanlık ve emlak firmalarını da harekete geçirmeye başladı. Onlardan birisi de Premar Gayrimenkul Danışmanlığı. 2017’de kurulan Premar’ın şu anda Türkiye’de Edine’den Ardahan’a 38 farklı şehirde ofisi var. Bu ağa yurtdışını da eklediklerini dile getiriyor Premar’ın kurucusu Özgür Erdem İncesu. Çin’den Portekiz’e geniş bir coğrafyaya yayılan Premar’ın 8 farklı ülkede ofisi olduğunu dile getiren İncesu, “Macaristan, Çin, Arnavutluk, Ukrayna, Danimarka, KKTC’nin yanı sıra Portekiz, Yunanistan, Bulgaristan gibi son dönemde ilgi çeken ülkeler de var” diye anlatıyor.

Portekiz, Yunanistan ve İspanya dikkat çekiyor

Bilindiği üzere Portekiz’in uyguladığı Altın Vize programında Türkiye ilk 5 ülkeden biri. Yani en fazla yatırım karşılığı vatandaşlık alanlar arasında Türkler dikkat çekiyor. Keza Yunanistan’da da Türkiye ilk 3 ülke arasında öne çıkıyor. Bulgaristan’da da çifte vatandaşlık başvurularıyla bu rakam son dönemde dikkat çekici boyuta ulaşmış durumda.

Yurtdışında faaliyet gösteren ilk Türk gayrimenkul zinciri olduklarını anlatan İncesu, “Türk emlak sektörü artık globalleştiği için yabancı vatandaşların ülkemizden emlak alımı kadar Türk vatandaşları da farklı ülkelerde emlak yatırımı yapabilmektedir. Bu ülkelerden başlıcaları Portekiz, İspanya, ABD, Almanya, İngiltere ve Yunanistan” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 469 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar