Doğuş kapattı, Almanlar tekrar hizmete açtı

Doğuş Grubu’nun kurucusu Ayhan Şahenk tarafından 1963 yılında Alanya’da yaptırılan 350 odalı Alantur Oteli, geçen yılın sonlarına doğru sessiz sedasız kapılarını kapatmıştı....

Doğuş Grubu’nun kurucusu Ayhan Şahenk tarafından 1963 yılında Alanya’da yaptırılan 350 odalı Alantur Oteli, geçen yılın sonlarına doğru sessiz sedasız kapılarını kapatmıştı. Yunanistan’dan İspanya’ya, ABD’den Hırvatistan’a kadar dünyanın farklı coğrafyalarında turizm tesisleri açan Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in, oteli merkezi Almanya’da bulunan turizm şirketi Meeting Point’e kiralayacağını ocak ayında bu köşede sizlerle paylaşmıştık. Anlaşma sağlandı ve yine sessiz sedasız Alantur’u Alman devi devraldı. İlk olarak 2025 yılına kadar işletmek üzere kiralanan otel yenilendi ve Alman devinin küresel markası Labranda’ya emanet edildi.

Türkiye’deki 10’uncu oteli

55 yıl önce yapılan ve 200 kişinin çalıştığı otel, aralarında Romanya’nın devrik lideri Çavuşesku’nun da bulunduğu çok sayıda konuğu ağırlamıştı. Otel şu anda Labranda Alantur adıyla eskisi gibi dünyanın farklı ülkelerinden turistlere hizmet vermeye başladı. Labranda'nın Küba’dan Gambiya’ya 9 ülkede 60’tan fazla oteli var. Zincirin 10 oteli de Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Bu oteller Alanya dışında Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Marmaris ve Side’de bulunuyor.

Birçok otel satın aldı

Bilindiği üzere Doğuş Grubu, Türkiye dışında İtalya’da Aldrovandi ve Capri Palace, İspanya’da Villa ve Magna, Hırvatistan’da Villa Dubrovnik ve D-Resort Sibenik, İsviçre’de Weggis ile Yunanistan’da Hilton gibi otelleri satın aldı veya ortak oldu. Grup ayrıca Amerika kıtasında da otel sahibi ve hissedarı.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 469 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar