Summa İnşaat, Moldova’nın en modern stadyumunu yapacak

Türk inşaat şirketleri Avrupa’da son dönemde en fazla spor kompleksi işleriyle öne çıkmaya başladı. Hatırlayacağınız üzere 18 Haziran’da bununla ilgili bir haberi sizlerle paylaşmıştık....

Türk inşaat şirketleri Avrupa’da son dönemde en fazla spor kompleksi işleriyle öne çıkmaya başladı. Hatırlayacağınız üzere 18 Haziran’da bununla ilgili bir haberi sizlerle paylaşmıştık. Geçen ayki yazımızda Kayı İnşaat’ın Litvanya’nın ikinci büyük kenti Kaunas’ta kazandığı 35 milyon euroluk ihaleyle inşa edeceği iki stadyum projesini sizlere duyurmuştuk. Şimdi bir başka Türk şirketi daha spor inşaatı ile ilgili bir projeyi kazandı. İhale Moldova’da düzenlendi ve Summa İnşaat, 13 Temmuz’da başkent Kişinev’de önemli bir projeyi üstlendi. Chisinau Arena adlı stadyum projesini Türk inşaat şirketi Summa’nın kazandığını ise Moldova Ekonomi Bakanı Chiril Gaburici açıkladı. Gaburici, inşaat çalışmalarının ise ağustos ayında başlayacağını duyurdu.

225 milyon liraya tamamlanacak

Summa’nın Moldova’da geçmişte birçok projeyi üstlendiğini açıklayan Gaburici, MallDova, Leogrand Hotel, Medpark Hastanesi gibi çalışmaları başarıyla tamamladığını dile getirdi. Proje 70 hektarlık bir alanda yapılacak ve 40 milyon euroya, yaklaşık 225 milyon liraya mal olacak. Proje tamamlandıkta sonra Moldova hükümeti, salonun faaliyetlerinden elde edeceği kazançla şirketin iş bitirme ücretini teslim edecek.

Moldova’daki başarılı işler ülkenin Cumhurbaşkanı Igor Dodon’un da dikkatini çekmiş durumda. Dodon, Summa Yönetim Kurulu Başkanı Bora Selim’e Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Konseyi Üyeliği görevini vermiş.

Acuner 350 bin çalışanın başkanı oldu

Hazır konu Türk profesyonel yöneticileri ve patronlarının uluslararası alandaki başarılarına gelmişken bir yeni haberi daha sizlerle paylaşmak isterim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar