Sanko’ya Tayvan’dan ortak geliyor

Türkiye’nin önemli çimento üreticilerinden Sanko Holding’e Asya’dan ortak geliyor. Sanko, kıtanın en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation ile ortaklık için görüşmelere...

Türkiye’nin önemli çimento üreticilerinden Sanko Holding’e Asya’dan ortak geliyor. Sanko, kıtanın en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Corporation ile ortaklık için görüşmelere başladı. Taiwan Cement Corp, Sanko Holding ile stratejik ortaklık için masada olduğunu resmen duyurdu. Türkiye’de hacmi giderek artan çimento pazarını hedefl eyen Tayvanlı şirket, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine de yayılmayı planlıyor. Bir anlamda Tayvanlı şirket, Avrupa pazarına ilk kez Sanko üzerinden adım atacak.

Taiwan Cement Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Chang An-pin, Sanko ile yapılacak işbirliğinin hem enerji verimliliğinde hem de uluslararası alanda tanınırlığın artırılması için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

En büyük üretimi Çin’de

Sanko ile iş birliği kararı alan Tayvanlı şirketin temeli ise Japonlara dayanıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya tarafından kurulan şirket, savaşın sonuna doğru devredildi ve özelleştirildi. Tayvanlı işadamı Koon Chen-fu’nun kurduğu Koos Group tarafından 1954 yılında alınan şirket ardından borsaya açıldı. Geçen yılı 3.2 milyar dolarlık ciro ile kapatan Taiwan Cement’in net geliri ise 249 milyon dolar.

Asyalı çimento devinin Tayvan’ın Hualien, Heping ve Su’ao kentine 3 fabrikası var. Şirketin en önemli üretim bölgesi ise Çin. Taiwan Cement’in Çin’deki tesisleri ise Guangdong, Guangxi, Jiangsu, Liaoning, Sichuan, Chongqing, Yunnan, Anhui ve Fujian kentlerinde. Sanko ve Taiwan Cement arasında öngörülen işbirliğinin detayları açıklanmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 418 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar