Lübnanlı Transmed, Türk şirketi Demak Gıda’yı satın aldı

Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük hızlı tüketim ürünleri (FMGG) şirketi Transmed Lebanese Holding, Türkiye’ye hızlı girdi. Lübnan merkezli şirket, Türk firması Demak Gıda’nın...

Ortadoğu ve Afrika’nın en büyük hızlı tüketim ürünleri (FMGG) şirketi Transmed Lebanese Holding, Türkiye’ye hızlı girdi. Lübnan merkezli şirket, Türk firması Demak Gıda’nın tamamını satın alıyor. Dünyaca ünlü markalarla çalışan Transmed’in aldığı Demak Gıda da benzer alanda faaliyet gösteriyor.

1946 yıllında kurulan Transmed’in başında CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı unvanıyla Fouad Es-Said bulunuyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Transmed, 1975’te Birleşik Arap Emirlikleri’nde 1977’de de Ürdün’de faaliyete geçti. Afrika’ya 2000’li yıllarda açılan Lübnan merkezli şirket Senegal, Fildişi Kıyısı, Nijerya, Gana gibi ülkelere de yayıldı.

Ülker ve Eczacıbaşı ile çalışıyor

Şirketin gıdadan ilaca birçok alanda faaliyet gösteren şirketin çalıştığı firmalar arasında Alvita, Mondelez, Ariel, Barbie, Danone, Big Babol, Dr. Oetker, Duracell, Gilette, Heinz, Mars, Milupa gibi markalar dikkat çekiyor. Transmed’in çalıştığı Türk şirketler ise Ülker, Şölen Eczacıbaşı Holding öne çıkıyor.

Lübnan merkezli Transmed’in aldığı Demak Gıda ise 2001 yılında Nikola Marinçiç adlı Hırvat asıllı İstanbul doğumlu Türk işadamı ile Özlem Sözer tarafından kuruldu. Dünyanın önde gelen gurme markalarının Türkiye’deki tek temsilcisi olan Demak’ın çalıştığı markalar arasında ise Amora, Calve, Dee Thai, Fiorentini, IronMaxx, Merci, Marini, Toffifee gibi çikolata, süt ürünleri, bisküvi, baharat firmaları dikkat çekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar