Okan, 5 yaşındaki çocuklara golf ve Çince öğretecek

Okan Üniversitesi’nin bilimsel eğitim altyapısı ve birikiminden aldığı güçle kurulan Okan Koleji ikinci şubesini Ataşehir’de açıyor. "Anaokulundan üniversiteye" uzanan eğitim yolculuğunda Okan...

Okan Üniversitesi’nin bilimsel eğitim altyapısı ve birikiminden aldığı güçle kurulan Okan Koleji ikinci şubesini Ataşehir’de açıyor. "Anaokulundan üniversiteye" uzanan eğitim yolculuğunda Okan Koleji’nin Ataşehir’deki Türkiye’de ilklere imza atıyor. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Türkiye’de ilklere imza atan bir çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi. Kampüsün 14 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu anlatan Bekir Okan, mini golf stüdyosu, yüzme havuzu, kapalı spor kompleksi, güzel sanatlar atölyeleri gibi alanları mevcut. Türkiye’de ilk kez golfü müfredata Ataşehir ile koyduk” dedi.

İngilizce şart, Rusça seçmeli

Okan Koleji Ataşehir Kampüsü’nde yabancı dilin önemine dikkat çeken Bekir Okan, “Öğrencilere anaokulundan itibaren, anadili İngilizce olan öğretmenler tarafından verilen İngilizce eğitiminin yanında Çince, Rusça, Almanca, Fransızca veya İspanyolca dillerinden birini ikinci yabancı dil olarak veriyoruz. Yetenek Geliştirme Programı ve programa bağlı aktivite kulüpleri ile öğrencilerini birçok sanat, spor alanına yönlendirip geleceğin sanatçı ve sporcularını yetiştiriyoruz” diye konuştu.

İki yılda bir okul

Okan Koleji Kurucu Temsilcisi Işıl Okan Gülen, 3 yaşında İngilizce öğrenmeye başlayan çocukların 5 yaşında ikinci bir dil seçtiklerini vurgulayarak, “3 yıl önce de Konfüçyüs sınıfımızı açtık. Amacımız öğrencilere Çincenin yanı sıra Çin kültürünü de öğretmek. Eğitimin şekli yaş gruplarına göre değişkenlik gösteriyor. Küçük yaş gruplarına şiir, şarkı ve oyunlarla bu dili öğretiyoruz. Büyük sınıflarda ise daha akademik bir şekilde Çinceyi okuma, yazma şeklinde öğretiyoruz. Öğrencilerin ilgi alanlarını gözeterek onları sıkmadan, bu dili sevdirerek öğretmeye çalışıyoruz dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar