Mehmet Kutman'ın yeni rotası Zadar Limanı

Dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi Global Yatırım Holding, denizdeki işlerini Global Ports Holding adlı iştiraki üzerinden yapıyor. Global Ports ise 8 ülkede 14'ü kruvaziyer, 2'si de ticari olmak üzere...

Dünyanın en büyük kruvaziyer limanı işletmecisi Global Yatırım Holding, denizdeki işlerini Global Ports Holding adlı iştiraki üzerinden yapıyor. Global Ports ise 8 ülkede 14'ü kruvaziyer, 2'si de ticari olmak üzere toplam 16 liman işletiyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mehmet Kutman’ın yaptığı Global Ports, farklı coğrafyalara yayılmış 16 limanda 7,8 milyon yolcuya hizmet veriyor. Global Yatırım’ın amiral gemisi olan işte bu şirket, limanlarına bir yenisini daha ekliyor. Global, rotasını sessiz sedasız yine Adriyatik’e çeviriyor.

Global, Hırvatistan’ın kruvaziyer turizminde en önemli limanı Zadar’ı almak için çalışma başlattı. Bunun için Global, Zadar International Port Operations (ZIPO) adlı bir şirket kurdu.

20 yıllığına kiralayacak

Global, limanı ZIPO adlı şirketi üzerinden almak istiyor. Bunun için de görüşmelere başladı. Eğer anlaşma sağlanır ve imzalar atılırsa Global Ports Holding, Zadar Limanı’nı 20 yıllığına kiralayacak. Global Yatırım Holding, bilindiği üzere Centricus ile bir ortaklık yapmıştı. Katar Kraliyet Ailesi ve Softbank'ın da aralarında bulunduğu küresel stratejik yatırımcıların oluşturduğu bir varlık yönetim kurumu olan Centricus ile yüzde 30,7'lik hisse satışı yoluyla stratejik ortaklığa gitmişti.

Mayıs 2017’de de Global Ports Holding, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda 610 milyon dolara arz edildi. Kutman o dönemde “Öncelikle Karayipler ve Asya olmak üzere kısa ve orta vadede kruvaziyer liman sayımızı iki katına ve yolcu sayımızı da üçe katlamak istiyoruz. 2018'de yeni şirket satın almaları dışında 600 milyon liralık yatırım harcaması öngörüyoruz” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar