Kuveytli NBK’dan gayrimenkule 150 milyon dolarlık fon

Gayrimenkul sektöründe son 2 yılda yaşanan durgunluk inşaatçıları farklı alanlara yönlendiriyor. Enerjinin bir dönem rüzgarına kapılan müteahhitler rotasını öğrenci evleri ve yurtlarına...

Gayrimenkul sektöründe son 2 yılda yaşanan durgunluk inşaatçıları farklı alanlara yönlendiriyor. Enerjinin bir dönem rüzgarına kapılan müteahhitler rotasını öğrenci evleri ve yurtlarına, eğitim kurumlarına, hastane inşaatlarına yönlendiriyor. Hal böyle olunca yabancı fonlar da gayrimenkulün bu alanına yoğunlaşıyor.

İşte bunlardan biri Türkiye’de uzun zamandır yatırımları bulnan NBK Capital Partners. Kuveyt merkezli yatırım fonu NBK, alnternatif yatırımcılarla birlikte topladığı 75 milyon dolarlık fonu 150 milyon dolara çıkardı. Bu 150 milyon dolarlık fon türkiye ve MENA yani Ortadoğu-Kuzey Afrika bölgesi ülkelerine odaklanacak.

75 milyon dolar olarak planlanan ve 150 milyon dolarla kapan fon, gayrimenkul odaklı olacak. NBK Capital Partners Real Estate Fund I adıyla kurulan bu fona ek yatırım yapanlar ise emeklilik fonları, bölgesel finans kurumları ve milyoner-milyarder işadamlarının üyesi olduğu aileler.

İnşaatın sağlık ve eğitimine odaklanacak

Türkiye ve MENA coğrafyasını odaklayan NBK Capital Partners Real Estate Fund I, sağlık, eğitim gibi kurumlara para ayıracak. Yani bir anlamda sağlık-eğitimin gayrimenkul tarafıyla ilgilenecek. Daha önce NBK, Birleşik Arap Emirlikleri’nde benzer bir yatırım yapmıştı. Dubai’de K-12 adlı eğitim kurumuna 95 milyon dolarlık fon ayırmıştı.

Turkish Bank ile girdi Yatsan’ı satın aldı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar