Yunanistan'ın en büyük limanı Alimos, Koç Holding'in radarına girdi

Balkanların en büyük limanı Yunanistan’daki Alimos. Geçmiş yıllarda Atina yönetimi tarafından vitrine çıkarılan, satışına ise son anda vize çıkmayan bu limana Türk şirketleri o dönem...

Balkanların en büyük limanı Yunanistan’daki Alimos. Geçmiş yıllarda Atina yönetimi tarafından vitrine çıkarılan, satışına ise son anda vize çıkmayan bu limana Türk şirketleri o dönem büyük ilgi göstermişti. Ferit Şahenk’in Doğuş Grubu, Mehmet Kutman’ın Global Holding’i ilgilenenler arasındaydı. Vitrinden son anda çekildi. Ancak şimdilerde satışı tekrar gündeme geldi. Ocak ayında da ilk teklifler verilecek.

Alimos’a en ciddi ilginin sahibi ise Koç Holding’e ait Setur’dan geldiği iddia edildi. Uzun zaman önce duyduğum bu bilgiyi 7 Aralık’ta Yunanistan’ın önemli gazetelerinden Kathimerini duyurdu. Tam da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyareti gününe denk geldi bu haber. Erdoğan’ın Atina ziyaretinin gölgesinde kaldı. 

Midilli’yi Yunan ortakla aldı

Koç Holding’e ait Setur bilindiği üzere Midilli Limanı’nı işletiyor. 2012’de açılan ihaleyi 40 yıllığına kazanan Setur Marinaları’nın Midilli’deki ortağı ise Yunan Folli Follie.

Duyduğuma göre Alimos için Koç, yerel bir ortakla da görüşüyor. Yani bir konsorsiyum kurarak ihaleye girmeyi planlıyor.

Alimos Limanı, 1.100 tekne kapasiteli. Sadece ülkenin değil, Doğu Avrupa ve Balkanlar’ın en büyüğü. Doğuş Grubu’nun Yunanistan’da yat limanları dikkat çekiyor. Bakarsınız Doğuş Alimos’un peşini bırakmaz, geçmişte adı geçen Global’de ihale sürecine katılır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 469 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar