Şallı’nın ‘Ebru’suna Suudiler’den yatırım

Ebru Şallı’nın modellikle başlayan kariyer yolculuğu şimdilerde iş dünyasıyla sürüyor. Şallı’nın hikayesini dinlediğimde aklıma dünyanın kendi kendine milyoner olan ilk kadını Sarah...

Ebru Şallı’nın modellikle başlayan kariyer yolculuğu şimdilerde iş dünyasıyla sürüyor. Şallı’nın hikayesini dinlediğimde aklıma dünyanın kendi kendine milyoner olan ilk kadını Sarah Breedlove geliyor.

Önce Breedlove’ı anlatayım kısaca…

1867’de doğan Breedlove çamaşırhanede uzun süre çalışmış. İş yerindeki buhar ve stres saçlarının dökülmesine neden olmuş. Ardından doğal karışımlarla ‘Madam C. J. Walker’ markasıyla bilinen saç koruma ürünlerini çıkarmış. İşte Ebru Şallı ile Sarah Breedlove’un öyküsündeki benzerlik bundan sonra başlıyor. Doğadaki ürünleri bakım setine dönüştüren Breedlove, o zaman pek bilinmeyen kapıdan satışa yönelmiş. Avon ile birlikte bu işe giren ilk marka olmuş.

Ebru Şallı iş hayatındaki başarısını ‘teklif alan değil veren, planlarını hayata geçirmek için kapı kapı dolaşarak yaptığını’ anlatıyor.

1995’te Queen of Turkey yarışmasında birinci seçildikten sonra Türk magazin basınının bir anda ilgisini çeken Ebru Şallı’nın hayatını ilk çocuğu değiştiriyor. Şu an 14 yaşında olan Beren adlı çocuğunun doğumunu beklediği sırada pilates ile tanışan Ebru Şallı, ABD’nin bu konuda en iyi uzmanlarından ders alıyor. Ardından eğitimini almak için ABD’ye gidiyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 468 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 243 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar