Ülker, hem yatırımcıyı hem yabancıyı cesaretlendirecek

Geçtiğimiz hafta hem Türkiye hem de dünyanın ekonomi gündeminde en dikkat çeken haberlerin ana kahramanıydı Yıldız Holding. Sadece ekonomi değil aslında spor basının da ilgi odağıydı…Önce...

Geçtiğimiz hafta hem Türkiye hem de dünyanın ekonomi gündeminde en dikkat çeken haberlerin ana kahramanıydı Yıldız Holding. Sadece ekonomi değil aslında spor basının da ilgi odağıydı…

Önce Polinas Plastik’in, Propak Ambalaj’a ait yüzde 90’lık hisseyi 42.3 milyon euroya aldığı duyuruldu. Ardından Fenerbahçe’nin başkanlık yarışında Aziz Yıldırım’ım adaylık sürecinde geçti adı. Birden başka bir haber geldi; Yıldız Holding’e ait Pladis’in dünya devi Nestle’nin ABD’deki atıştırmalık alanına teklif vereceğini yazdı. Tüm bunların ardından akşam saatlerinde ise Yıldız Holding’in iki büyük şirketinden dev bir operasyon duyuruldu.

Türkiye’de ilk kez dunya.com’dan duyurduğumuz bu haberde ise 9 yıl önce Yıldız Holding bünyesine katılan Kerevitaş’ın Besler’i satın alacağını ifade etmiştik. Bu haberde Kerevitaş, Besler hisselerinin Yıldız Holding'den alımı için 904.5 milyon lira ödeyeceğini sizlerle paylaştık.

Hem ekonomi hem de spor dünyasını bir anda hareketlendiren bu haberlerin ardından cumartesi sabahı Yıldız Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’i aradım telefonla. 

“Geçen hafta hem sizin hem de bizim için oldukça hareketliydi. Müsaitseniz size birkaç sorum olacak” dedim ve ilk sorumu ilettim. Daha ilk sorumun yanıtı almadan ikincisi istedi ve “İsterseniz bir kahveye buyurun. Sorular kısa ancak yanıtlarım uzun olacak” dedi ve telefondaki sohbetimize başlamadan ara verdik.

Kısa süre sonra Çubuklu’daki Cafe Crown’daki buluşmamızda her zamanki güler yüzü ve nezaketiyle karşılayan Murat Ülker, yanında getirdiği yeni ürünleri ikram etti önce.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türk devi havacılıktan çekiliyor! 01 Ekim 2018 | 579 Okunma 5 milyar dolarlık sektör “ayakta” duramıyor 26 Eylül 2018 | 469 Okunma Pakistan’a “Hayat” verecek 2 milyar liralık dev yatırım 25 Eylül 2018 | 565 Okunma Katarlı yatırımcılar Bereket Döner’e ortak olmak istiyor 19 Eylül 2018 | 244 Okunma Kazakistan Başkanı Nazarbayev Ali Koç’u yatırıma davet etti 17 Eylül 2018 | 422 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar