Yenikapı’dan ‘Yeni Türkiye’ için “Evet”

Miting başlamadan, saat 12'de turnikeler açıldığında, vatandaşın koşa koşa meydana girişi, gözlenen coşku, kararlılık ve net duruşun göstergesiydi. Saat 14'ten itibaren müzik, video ve sloganlarla...

Miting başlamadan, saat 12'de turnikeler açıldığında, vatandaşın koşa koşa meydana girişi, gözlenen coşku, kararlılık ve net duruşun göstergesiydi. Saat 14'ten itibaren müzik, video ve sloganlarla coşku tırmandı.Yabancı medyanın yoğun ilgisine şahit olduk. Mitingdeki videolar duygu yüklüydü ve dikkatle takip edildi. Yoğun güvenlik tedbirleri 1 milyon ek katılımı engelledi yorumlarını hep duyduk.
Yenikapı'daki miting konuşmalarında, pek çok sözün yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım'ın "kontrollü darbe" konusundaki eleştirileri çok ses getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi için -ki Başbakan Yıldırım bu ekibin en önemli sacayaklarından birisi- İstanbul, siyasi hayatlarında özel bir öneme sahip. İstanbul'daki tescilli başarı, son 15 yılda, 'sessiz bir devrimle' Türkiye'yi dünyada farklı bir noktaya taşıdı.
Başbakan Yıldırım'ın 8 gün sonra Türkiye'nin en büyük eserini hayata geçireceğini ifade etmesi, 1960'lardan bu yana, Türkiye'nin en önemli siyasetçilerinin taleplerinin hayat bulacağı vurgusu büyük alkış aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gündem ‘Tedarik Risk Yönetimi’ 29 Mart 2024 | 53 Okunma Kakao küresel tarım fiyatlarından koptu 27 Mart 2024 | 421 Okunma Türkiye’nin Gücü ve OECD İstanbul Merkezi 25 Mart 2024 | 65 Okunma ‘5. Nesil Toplum’un yakıtı ‘veri’ 22 Mart 2024 | 42 Okunma Küresel büyümede ‘Yükselenler’ ve ABD başat 20 Mart 2024 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar