Verimlilik odaklı değişim başlıyor

2020-2022 dönemini kapsayan Yeni Ekonomi Programı (YEP), verimliliği önceliklerinden, üretime ve bilhassa KOBİ'lere odaklı bir program olmasının ötesinde, yeni bir ekonomik modele geçiş işaretini vermesi açısından ekonomi çevrelerinde yeni bir motivasyona sebep oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın son 1 yıldır konuşmalarında belirttiği üzere, artık reel sektörün, Türk firmalarının küresel rekabetteki konumunu güçlendirecek bir 'maliyet yönetimi'nin öne çıkarıldığı; tam kapasite ile çalışan ve sermaye piyasasıyla güçlendirilmiş bir finans sisteminin de reel sektörün finansmanında aktif rol oynadığı yeni bir anlayışı ve modeli konuşuyoruz.
Bir yıl önce, ilk YEP açıklandığında, 'dengeleme-disiplin' döneminin 2020 yılı sonuna kadar süreceği öngörüsü öne çıkmıştı.
Buna karşılık, Türkiye ekonomisinin bağışıklık sisteminin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladığı bir yılı, Bakan Albayrak'ın koordinasyonunda etkili tedbirlerin hayata geçirildiği bir yılı geride bıraktık. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’nin küresel hedefi yüzde 1.5 15 Nisan 2024 | 97 Okunma Küresel talebin direnci ve Türkiye’nin büyümesi 10 Nisan 2024 | 58 Okunma Küresel enflasyonun değişen anatomisi 08 Nisan 2024 | 31 Okunma Türkiye’nin özü ‘ilerleme’ ve ‘kalkınma’dır 05 Nisan 2024 | 47 Okunma İnovasyonda 6. Dalga ve Gelecek 03 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar