Üzüm yemek mi, bağcıyı dövmek mi

Sakarya Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası üzerinden, ana muhalefetin, bilhassa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ısrarla kullandığı siyasi söylemi şaşkınlıkla takip ediyorum.

Öncelikle, Katar'la birlikte yürütülen ve 'yerli-milli tank üretimi' projesi olarak ifade edebileceğimiz proje için dile getirilen muhalif söylem dünyanın gerçeklerinden bütünüyle kopuk bir düzlemde yürüyor. İddialardaki tuhaf hususlardan birisi, 'Katar'la işbirliği'nin adeta bir gaflet gibi sunulması; gündeme getirilen eleştirilerin tam bir akıl tutulması olması.
Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin doğrudan tehdidine maruz kalmış olan Katar'ın arkasında duran Türkiye'ye her fırsatta şükranlarına ifade eden bir ülke ile işbirliğini 'komplo teorileri'ne yakışır bir yaklaşıma mahkum etmek içler acısı bir durum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
2024’ün beş küresel riski 22 Nisan 2024 | 97 Okunma Küresel kutuplaşmanın ‘ekonomik’ sonuçlar 19 Nisan 2024 | 41 Okunma Küresel ekonominin 4 ‘derinleşen’ sorunu 17 Nisan 2024 | 105 Okunma Türkiye’nin küresel hedefi yüzde 1.5 15 Nisan 2024 | 100 Okunma Küresel talebin direnci ve Türkiye’nin büyümesi 10 Nisan 2024 | 61 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar