Türkiye’den Asya-Pasifik hamlesi

Geçtiğimiz cuma gününden bu yana küresel gündem ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren pek çok başlığa yönelik gelişmeler Uzak Doğu'da yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 Liderler Zirvesi kapmasında Japonya'nın Osaka kentinde dünyanın önde gelen liderleriyle gerçekleştirdiği temaslar, Kyoto'da 'Hazineler ve Osmanlı İmparatorluğu'nda lale geleneği' ile 'Ara Güler Sergisi' ve ardından Tokyo'da Japon iş dünyası, İmparator Naruhito ve Başbakan Abe görüşmeleri, Türkiye-Japonya ilişkilerini 21. Yüzyıl'da çok daha zenginleştirilmiş bir ticaret ve yatırım ilişkisine dönüştürmek adına kritik önemdeydi.
Tokyo'daki izlenimlerimiz Japon iş dünyasının da Türkiye merkezli olarak, Afrika, Orta Doğu, Körfez, Balkanlar ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri'nde Türk iş dünyasıyla birlikte pek çok fırsattan yararlanılabilecek yatırım ve ticaret fırsatlarına hazır olduklarına işaret etti. Başbakan Abe'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlarken, konuşmasında 'Türkiye ile Japonya arasındaki stratejik ortaklığı daha yüksek seviyeye çıkarmaya çalışacakları'ndan söz etmesi, Japonya temaslarının adeta özeti gibiydi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kakao küresel tarım fiyatlarından koptu 27 Mart 2024 | 325 Okunma Türkiye’nin Gücü ve OECD İstanbul Merkezi 25 Mart 2024 | 65 Okunma ‘5. Nesil Toplum’un yakıtı ‘veri’ 22 Mart 2024 | 42 Okunma Küresel büyümede ‘Yükselenler’ ve ABD başat 20 Mart 2024 | 334 Okunma Küresel girdaplar ve ekonominin güvenliği 18 Mart 2024 | 61 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar