Tarımın geleceği, Türkiye’nin geleceği

Gazetemizin yazarları, Kuzey- Kuzey İttifakı ile Güney-Güney İttifakı arasında tırmanan küresel rekabeti, bu rekabetin tetiklediği terör kurgusunu, Türkiye'nin bu küresel savaştaki kritik önemdeki konumunu...

Gazetemizin yazarları, Kuzey- Kuzey İttifakı ile Güney-Güney İttifakı arasında tırmanan küresel rekabeti, bu rekabetin tetiklediği terör kurgusunu, Türkiye'nin bu küresel savaştaki kritik önemdeki konumunu, Türkiye'nin 'oyun kurucu' gücünü içeriden ve dışarıdan baltalamaya çalışanları, hainlikleri, operasyonları, Türkiye'nin karşı önlem ve hamlelerini tüm detaylarıyla sizlerle paylaşmaktalar.
Türkiye'yi Avrasya'da etkili bir ülke kılan tüm kültürel, sosyo-politik zenginliğimize, ekonomik gücümüze yönelik hainlik ve operasyonları 'akıl' dolu stratejilerle bertaraf ediyoruz, edeceğiz.
Bu noktada, Türkiye'nin elindeki stratejik imkânlardan biri de tarımsal üretimi ve su kaynakları. 9.5 milyara giden dünya nüfusunun doyurulması ve temiz su kaynaklarına duyulan ihtiyaç, Türkiye'nin izleyeceği 'yeni nesil' tarım ve su programları ve 25-30 yıllık dinamik planlama ile, ekonomimize milyarlarca dolarlık katma değer sağlayabilir.
Türkiye'nin tarıma elverişli topraklarını koruması, geliştirmesi, tarımsal üretimde verimliliği artırması, tarımsal sulamada kullanılan kanalların 'açık kanal'dan 'kapalı kanal'a dönüştürülmesi, önümüzdeki 25 yıl kurulacak barajlar ve havzalar arası su transferi sağlayacak mega projeler, Türkiye'yi dünyanın gıda ihtiyacının karşılanmasında en önemli ekonomilerden biri haline getirebilir.
Bu konu o kadar kritik önemde ki, Birleşmiş Milletler'in 'Küresel Arazi Görünümü' başlıklı son raporu, dünyadaki arazilerin üçte birinin mevcut, kullanılan tarımsal üretim tekniklerinin sebep olduğu sıkıntılar ve hatalar nedeniyle aşırı derecede aşındığını ortaya koymakta. Bunun anlamı, verimsizleşen topraklar nedeniyle, milyonlarca insanın açlık, yoksulluk ve çatışma riskiyle karşı karşıya olduğu gerçeği.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gündem ‘Tedarik Risk Yönetimi’ 29 Mart 2024 | 47 Okunma Kakao küresel tarım fiyatlarından koptu 27 Mart 2024 | 421 Okunma Türkiye’nin Gücü ve OECD İstanbul Merkezi 25 Mart 2024 | 65 Okunma ‘5. Nesil Toplum’un yakıtı ‘veri’ 22 Mart 2024 | 42 Okunma Küresel büyümede ‘Yükselenler’ ve ABD başat 20 Mart 2024 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar