Mega projelerimizi menkul kıymetleştirelim

2017'nin öne çıkacak iki önemli yeni mega projesi '1915 Çanakkale Köprüsü' ve 'Kanal İstanbul' olacak.Küresel ekonomik sisteminin bu derece sıkıntı çektiği bir ortamda, Türkiye, faaliyete geçirdiği...

2017'nin öne çıkacak iki önemli yeni mega projesi '1915 Çanakkale Köprüsü' ve 'Kanal İstanbul' olacak.
Küresel ekonomik sisteminin bu derece sıkıntı çektiği bir ortamda, Türkiye, faaliyete geçirdiği Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile, Avrasya koridorunun dünyanın batısına açılan kapısı olmak adına, en stratejik önemdeki geçiş güzergâhı olmak adına, tarihi adımlar attı. Önümüzdeki gün ve haftalarda temeli atılması beklenen Çanakkale Köprüsü ile, Türkiye 'altın halka' olarak tanımlayabileceğimiz bir küresel lojistik merkezi olacak alanla ilgili son adımı da atmış olacak. Tüm Marmara Bölgesi, Orta ve Kuzey Ege ile, Batı ve Orta Karadeniz'i birbiriyle entegre edecek ve önümüzdeki 10 yılda 10 milyarlarca dolarlık lojistik ve fabrika yatırımı çekecek bir alandan söz ediyoruz.
Ülkemizin sermaye piyasalarının derinleşmesine ihtiyacımız var. Bu derinleşme, ulusal ve uluslararası düzeyde daha fazla kurumsal yatırımcının Borsa İstanbul'da işlem gören mevcut ve yeni sermaye piyasası yatırım araçlarına kaynaklarını yönlendirmesinden geçiyor.
Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, Osmangazi, Yavuz Sultan Selim köprüleri ve İstanbul'un 3. uluslararası havalimanı projelerinin menkul kıymetleştirilmesinin, hem de bu projelere yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar için de önemli bir imkân oluşturacağını vurgulamakta. Bu nedenle, Borsa İstanbul'un '1915 Çanakkale Köprüsü' ve 'Kanal İstanbul' projeleri için, şimdiden finansmanının menkul kıymetleştirmesi yönündeki çalışmalarını canı gönülden destekliyorum.

Projelerden GSYH'ya katkı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni gündem ‘Tedarik Risk Yönetimi’ 29 Mart 2024 | 20 Okunma Kakao küresel tarım fiyatlarından koptu 27 Mart 2024 | 416 Okunma Türkiye’nin Gücü ve OECD İstanbul Merkezi 25 Mart 2024 | 65 Okunma ‘5. Nesil Toplum’un yakıtı ‘veri’ 22 Mart 2024 | 42 Okunma Küresel büyümede ‘Yükselenler’ ve ABD başat 20 Mart 2024 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar