Büyüme için ‘seferberlik’ zamanı

Türkiye'de muhalefetin susturulduğunu iddia eden dış çevrelerin ve özellikle Almanya'daki eleştirmenlerin, "Muhalefet" kavramını yeniden değerlendirmeleri gerekiyor.Türkiye'de susturulanlar yani gözaltına alınan ve...

Türkiye'de muhalefetin susturulduğunu iddia eden dış çevrelerin ve özellikle Almanya'daki eleştirmenlerin, "Muhalefet" kavramını yeniden değerlendirmeleri gerekiyor.
Türkiye'de susturulanlar yani gözaltına alınan ve tutuklananlar "Muhalefet"i temsil etmiyorlar ki... Bir başka deyişle Türk demokrasisinde muhalefet ne FETÖ'dür, ne PKK'dır. Bunlar yasadışı yollar izleyen ve terörü siyasetin aracı olarak gören oluşumlardır. Ve ne yazık ki HDP de, kendisine oy veren Güneydoğulu milyonlarca seçmenin güvenliğini ön planda tutmak yerine, gözünü ve kulağını Kandil'e, yani PKK'ya dikmiştir.

Hizmet mi şiddet mi?
Tutuklanan HDP'li yöneticilerin bugünkü konumları ile TBMM'de yer almaları akla da, vicdana da, devlet anlayışına sığmazdı. Aynı şekilde Diyarbakır gibi kentlerdeki HDP'li belediyeler de, hizmeti değil şiddeti temsil etmekteydiler.
Türkiye uzun zamandır süren güzellik uykusundan uyandığı ve "Yeni Güvenlik Anlayışı" ile terörün ön almasını beklemeden bunun üzerine gitmeyi bir strateji olarak benimsediği için, bugün Batı'nın tepki ile karşıladığı tutuklamalar yapılıyor. Almanya Batı'da Nazizm'i, Doğuda komünizmi geride bıraktığı için, Türkiye'nin yaşadıklarını şimdi anlamayabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Küresel kutuplaşmanın ‘ekonomik’ sonuçlar 19 Nisan 2024 | 12 Okunma Küresel ekonominin 4 ‘derinleşen’ sorunu 17 Nisan 2024 | 102 Okunma Türkiye’nin küresel hedefi yüzde 1.5 15 Nisan 2024 | 99 Okunma Küresel talebin direnci ve Türkiye’nin büyümesi 10 Nisan 2024 | 59 Okunma Küresel enflasyonun değişen anatomisi 08 Nisan 2024 | 31 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar