2020’de tüm sektörler devrede olacak

Türkiye Ekonomisi, dünya ekonomisinde sınırla sayıda ülkeye nasip olabilecek bir esneklik ve hareket kabiliyetiyle, yurtiçi ekonomik dinamiklerde yaşadığı sıkışmaları, aşağı yönde hareket eden ktörlerini telafi edecek şekilde, pozitif performans yakalamış sektörleriyle telafi edebilen bir ekonomi.

2013'den beri pek çok badire, pek çok zorlu gün atlattık. Gün oldu, turizm sektörümüz önemli kayıplar yaşadı; gün oldu tarım sektörü veya imalat sanayi. Bununla birlikte, turizmin daraldığı dönemi imalat sanayi ve diğer hizmet sektörü alanlarıyla dengeledik. Bugün ise, yurtiçi piyasa dinamiklerindeki sıkışmayı da, mal ve hizmet ihracatıyla, hizmet ihracatı deyince de, güneş-kum, sağlık, kongre, tarih, doğa turizmiyle telafi etmekteyiz.

Tarım sektörü de iyi bir performansla yoluna devam ediyor. Yurtiçi piyasalarda, otomotiv ve gayrimenkul gibi sektörlerde, ekonomi-politik belirsizliklerin azalmasına, döviz kurlarının istikrar kazanmasına, enflasyonun sakinlemesine ve kredi maliyetlerinin makul düzeye geri çekilmesine dayalı bir hareketlenme hissediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Küresel ticarette ‘jeoekonomik parçalanma’ 24 Nisan 2024 | 60 Okunma 2024’ün beş küresel riski 22 Nisan 2024 | 99 Okunma Küresel kutuplaşmanın ‘ekonomik’ sonuçlar 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Küresel ekonominin 4 ‘derinleşen’ sorunu 17 Nisan 2024 | 108 Okunma Türkiye’nin küresel hedefi yüzde 1.5 15 Nisan 2024 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar