2018’de de tam saha pres

AK Parti'nin, 15 yıllık iktidar döneminde ciddi beceri kazandığı alanlardan biri de 'piyasa yönetimi' oldu. Uluslararası ekonomi- politiğin bölgesel ve küresel dengeleri, 'asimetrik düzen'in küresel aktörlerinin Türkiye'yi...

AK Parti'nin, 15 yıllık iktidar döneminde ciddi beceri kazandığı alanlardan biri de 'piyasa yönetimi' oldu. Uluslararası ekonomi- politiğin bölgesel ve küresel dengeleri, 'asimetrik düzen'in küresel aktörlerinin Türkiye'yi sıklıkla ekonomi alanında sıkıştırmayı denedikleri bir mücadele süreciyle yürüyor. Türkiye Ekonomisi'ne yönelik operasyon uluslararası derecelendirme kuruluşları, uluslararası finans kurumları, uluslararası ekonomi medyası ve haber ajansları üzerinden; Türkiye Ekonomisi'yle ilgili risk iddialarını gündeme getiren, 'felaket tellallığı' yapan sipariş raporlar üzerinden, yani tüm paydaşlar koordine edilerek yürütülüyor.
Hükümet ve Ekonomi Yönetimi ise, artık karbon kopya yürütülen bu 'algı operasyonları', 'tam saha pres' tedbirlerle, reel sektöre yönelik destek paketleriyle, makro ihtiyati adımlarla ve reformlarla bertaraf etmekte, püskürtmekte.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ekonomisi için tedbirli olmanın doğal olduğu; ancak bu tedbirlerin kendi ayağımıza kurşun sıkacak noktaya getirilmemesi gerektiği uyarısında bulundu. "Faizler artsın' çığırtkanlığına karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan Erdoğan, faiz belasından Türkiye'yi, faizi aşağı indirmek suretiyle enflasyondan da kurtaracaklarını belirtti. Finans sisteminin 'faiz lobisi' formatıyla, bu konudaki ısrarlarını aşacaklarını da vurguladı.
Unutmayalım, 2017'de, küresel operasyon timleri ellerini ovuşturarak, Türkiye Ekonomisi'nin dağılacağına dair salvolar atarken, son derece iyi kurgulanmış KGF uygulaması ve ihracata yönelik etkili desteklerle, Türkiye Ekonomisi'ni yüzde 7.4'lik rekor büyümeye taşıdık ve adamları şapa oturttuk.
Söz konusu timlerin 2018'de de saldırılarını aynı şiddetle sürdür...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Küresel kutuplaşmanın ‘ekonomik’ sonuçlar 19 Nisan 2024 | 36 Okunma Küresel ekonominin 4 ‘derinleşen’ sorunu 17 Nisan 2024 | 102 Okunma Türkiye’nin küresel hedefi yüzde 1.5 15 Nisan 2024 | 99 Okunma Küresel talebin direnci ve Türkiye’nin büyümesi 10 Nisan 2024 | 59 Okunma Küresel enflasyonun değişen anatomisi 08 Nisan 2024 | 31 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar