16 başarılı AK yılın kodları

1970'li, 80'li ve 90'lı yılları siyasetin değişmeyen isimleriyle, adeta bir siyaset monarşisinin kıskacında, köhneleşmiş bir siyaset anlayışıyla geçirdikten sonra, 14 Ağustos 2001'de, Cumhurbaşkanı...

1970'li, 80'li ve 90'lı yılları siyasetin değişmeyen isimleriyle, adeta bir siyaset monarşisinin kıskacında, köhneleşmiş bir siyaset anlayışıyla geçirdikten sonra, 14 Ağustos 2001'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' sözüyle, köhneleşmiş siyasetin yerle yeksan olduğu, Türkiye'nin siyaset kültürünün, siyaset oluşturma tekniğinin büyük bir zihinsel dönüşüm geçirdiği yeni bir döneme geçtik. Halkın iradesiyle kucaklaşan, aslolanın halkla iletişim kurmak olduğu, halkın günlük hayatının her noktasına dokunan, eğitim, sağlık, ulaştırma, haberleşme gibi devletin anayasal sorumluluğundaki alan ve hizmetlerde olağanüstü bir dönüşüme ve yatırım başarısına imza atılmış ve atılmakta olan bir 16 yıl. AK Parti kuruluşunun 16. yılını, bir sonraki 16 yılın hem Türkiye, hem de Parti'nin halka hizmet performansının aynı başarıyla devamının kriterlerini oluşturmayı sürdürerek, 2023 ve 2030 hedeflerine yönelik yol haritaları adına, 'akıl çağı'yla uyumlu siyaset anlayışını kurgulamayı sürdürerek kutluyor. AK Parti'nin yerel kalkınma ve yerel yönetim vizyonu, Anadolu'nun dünyayla entegrasyonu adına uluslararası ölçekte tescillenmiş bir başarı.
Öyle bir başarı ki, 81 ilimizi ihracatçı yapmış; Türkiye'nin sanayi üretimini 180 milyar doların üzerine, ihracat performansını 150 milyar dolara taşımış. Türkiye'nin demokratik ve ekonomik kriterlerini ödünsüz bir reform süreciyle üst sıralara taşımış, Türkiye'yi AB'ye tam üye adayı noktasına getirmiş, G20 ülkeleri içinde ağırlığını artırmış, Avrasya'nın kaderinde 'oyun kurucu' ülke konumuna taşımış; Asya-Pasifik, Körfez ve Latin Amerika ile Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş güçlü siyasi ve ekonomik ilişkilerin kurulduğu bir 16 yıl. Bir sonraki 16 yılın siyaset dinamiklerinin, yol haritasının doğru kurgulanması adına, AK Parti açısından en kritik önemde gelişme, kurucu lider olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Parti'nin Genel Başkanlığı'na dönmesi olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik başarısı siyasette kararlılık, milletle bütünleşme, partinin gençlikten, kadınlara, ilçe ve il teşkilatlarına kadar, halkın ayağına giden, güçlü bir teşkilat yapısı oluşturma becerisidir.
1995'ten itibaren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ekibiyle birlikte, siyasette ortaya koyduğu ve koyacağı başarıların ilk ipuçlarına, başarının kodlarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bizzat şahit oldum. İstanbul yerel yönetim anlayışında hâlâ açık ara tüm yenilikleri ve tüm projeleri, 1994'te temelleri atılmış 'hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' anlayışı ile gerçekleştiriyor. Başarının devamı, Türkiye'yi 2030'da dünyanın saygın ülkeleri arasına taşıyacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Küresel ticarette ‘jeoekonomik parçalanma’ 24 Nisan 2024 | 0 Okunma 2024’ün beş küresel riski 22 Nisan 2024 | 97 Okunma Küresel kutuplaşmanın ‘ekonomik’ sonuçlar 19 Nisan 2024 | 41 Okunma Küresel ekonominin 4 ‘derinleşen’ sorunu 17 Nisan 2024 | 105 Okunma Türkiye’nin küresel hedefi yüzde 1.5 15 Nisan 2024 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar