Trump'ın "yeni" Orta Doğu itirafları!

Kim ne derse desin, ABD'nin bir türlü "anlaşılamayan" Başkanı Trump'ın neredeyse her gün yeni bir sürprizi, hayretler ve tehditler uyandıran konuşmaları, şaşırtıcı iddiaları en önemlisi "dehşet"...

Kim ne derse desin, ABD'nin bir türlü "anlaşılamayan" Başkanı Trump'ın neredeyse her gün yeni bir sürprizi, hayretler ve tehditler uyandıran konuşmaları, şaşırtıcı iddiaları en önemlisi "dehşet" dolu itirafları art arta sıralanırken, dünyada da büyük yankılar uyandırıyor.

Son olarak, Trump'ın bütün dünyayı ilgilendiren iddiaları yeni yeni tartışmaların açılmasına şimdiden yol açmış bulunuyor.

Venezuela krizi gibi çeşitli iddiaları bir yana bırakırsak Trump'ın bölge ve civarını çok yakından ilgilendiren sözleri akıllara durgunluk veriyor.

"DEAŞ'la mücadele" ile başlayan iddialı sözler özetle şöyle devam ediyor: "Büyük ülkeler sonu gelmeyen savaşlar yürütmez. Göreve başladığımda DEAŞ, Irak ve Suriye'de yaklaşık 50 bin kilometrekarelik bir alanı kontrol ediyordu.

Bugün bunun tamamını kana susamış bu katillerden temizledik. Bugün müttefiklerimizle DEAŞ kalıntılarını yok etmek için çalışırken artık Suriye'deki cesur savaşçılarımızın evine dönme vakti geldi."    

Başkan Trump'ın, İran ile ilgili söylediği çok "sert" sözler ürperti veriyor: "Dünyanın en önde gelen terör destekçisi olan İran'ın, bu yolsuz diktatörlüğün nükleer silah edinmediğinden emin olmak için ABD'yi o korkunç nükleer anlaşmadan çektim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 91 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 124 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 363 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 232 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar