Süperlerin Türkiye ile "petrol savaşı"!

Sınır güvenliği ve terör önlemi için, ikinci defadır Suriye topraklarında başarılı askeri harekat yapan Türkiye'ye, ileride elde edilmesi planlanan petrolden pay verilmemesi için süper güçlerin gayretleri...

Sınır güvenliği ve terör önlemi için, ikinci defadır Suriye topraklarında başarılı askeri harekat yapan Türkiye'ye, ileride elde edilmesi planlanan petrolden pay verilmemesi için süper güçlerin gayretleri daha doğrusu oyunları şimdiden sezinleniyor.

Hatta, özellikle ABD'nin gayretleri neredeyse bir savaşa dönüştürülmek isteniyor.

Her şeyden önce, bir ABD'nin terör örgütleri kuracağını, besleyeceğini ve destekleyeceğini bilmek akıllara durgunluk veriyor.

Bilindiği üzere, dünyaya muhtaç olduğu enerjinin büyük bir bölümünü sağlayan, Orta Doğu ve Avrasya bölgelerinin daima tehlikenin odağı halinde olması, hepimizi endişelendiriyor.

Bir bakıma; enerji kaynağı sahibi olmak ve onu pazarına ulaştırmak daima ya sorun oluyor ya da olmaya namzet bulunuyor.

Nitekim, sözde "Arap Baharı" ve ötesinin asıl nedenlerinin başında petrol gözüküyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 235 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar