"Süper liderler" Suriye'yi Atatürk'ten öğrenmeli!

Gelmiş geçmiş bütün olaylara hatta günümüzde yaşanan gerçeklere rağmen, özellikle süper liderler Suriye'de söz sahibi olma arzusundan bir türlü vazgeçmiyor.Her ne kadar, ABD lideri Trump'tan "Suriye'den...

Gelmiş geçmiş bütün olaylara hatta günümüzde yaşanan gerçeklere rağmen, özellikle süper liderler Suriye'de söz sahibi olma arzusundan bir türlü vazgeçmiyor.

Her ne kadar, ABD lideri Trump'tan "Suriye'den çok yakında çekileceğiz" sürpriz çıkışı olmuşsa bile aynı gün Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Menbiç "iştahı" kendini hemen gösteriyor.

Aslında, ABD, Fransa gibi, başlarında; Rusya, İsrail, İran, Almanya ve İngiltere dahil ülkelerin iştahı Suriye karşısında daima kabarıyor.

Daha önceleri de belirttiğimiz gibi, Suriye ve dolaylarında bulunması muhtemel petrol, gaz ve su bölgeye "hayat" verecek nitelik taşıyor.

Özellikle, İsrail bütün stratejisini Suriye'de elde edeceği değerler üzerinde kuruyor.

Tabii ki, bu tür devletlerin gözü Suriye'de olunca, bölgenin güvenliği daima tartışma ve hesaplaşma konusu oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 235 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar