"Siyonist-Haçlı" kıskacı!

ABD Başkanı Trump'ın, Golan tepelerini İsrail'e peşkeş etme girişimi Ortadoğu'yu daha da ateşlendiriyor. Trump'ın bu yasa dışı isteminin büyük yankılara sebep olacağı şimdiden...

ABD Başkanı Trump'ın, Golan tepelerini İsrail'e peşkeş etme girişimi Ortadoğu'yu daha da ateşlendiriyor. Trump'ın bu yasa dışı isteminin büyük yankılara sebep olacağı şimdiden anlaşılıyor.

Zaten yıllardır tam olarak çözülemeyen "Kıbrıs sorunu" tabii ki gündemden düşmüyor.

Üstelik, Orta Doğu'daki yangının kıyısında kalan adaya, daha da stratejik ağırlık yükleniyor.

Son yıllarda, petrol ve gaz çıkarma iştahının artması Kıbrıs'a yeni ve ağır strateji kazandırıyor.

Kerkük-Yumurtalık hattıyla akan 60 bin varil petrole Bakü'den yola çıkan 50 bin varil de eklenince günde 110 bin varil petrolün güvenli bir şekilde dağıtım işlemi ortaya çıkıyor.

Ceyhan'dan dünyanın dört bucağına, büyük çoğunluğu deniz yolu ile dağıtılmakta olan petrol hatta gazın öncelikle Kıbrıs'ın kuzeyinden geçen tankerlerin güvenliği, adanın önemini ortaya koyuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar