Savaşın eşiğinde "diyalog"!

Irak'ın kuzeyinde sık sık tekrarlanan çatışmalar, Suriye sınırındaki askerî hareketlilik, İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlık en önemlisi Türkiye'ye yönelik "açık" ve "gizli" tehditler...

Irak'ın kuzeyinde sık sık tekrarlanan çatışmalar, Suriye sınırındaki askerî hareketlilik, İsrail-Filistin arasındaki anlaşmazlık en önemlisi Türkiye'ye yönelik "açık" ve "gizli" tehditler hüküm sürerken, oldukça stratejik ve sosyal ağırlıklı yapıya sahip, uluslararası bir zirvenin İstanbul'da toplanıyor olması, "Odak noktası" teşkil ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'miz, Kuzey Irak ve şimdilerde de Suriye'de teröristlere karşı "amansız" şekilde mücadele verirken, hatta ABD ve diğer yabancı tehditlerle karşılaşırken, bir zirvenin yapılabilmesi ilgi uyandırıyor.

Marmara Grubu Vakfı tarafından bu yıl 22. düzenlenecek Avrasya Ekonomi Zirvesi, 6-7 Şubat tarihlerinde 40 ülkenin üst düzey siyaset insanları ve  sivil toplum kuruluşları katılımıyla gerçekleşirken işte böylesine bir atmosfer yaşanıyor.

Üstelik, tehdit altında bırakılmak istenen Türkiye, büyük bir barış organizasyonunu savunarak, ne denli iyi niyetli olduğunu yine göstermeye çalışıyor.

Aslında, ABD'nin "Kovboy" hâl ve tavırlı Başkanı'nın, neredeyse her gün değişen "acayip" tavırlarının hüküm sürdüğü bir ortamda özellikle Orta Doğu'da Türkiye'nin konumu insanı düşündürüyor hatta endişelendiriyor.

Ne var ki Türkiye, bütün tehditlere görünür görünmez tuzaklara rağmen, "Ben varım" demek cesaretini gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar