​​​​​​​Öztrak uyarıyor; "Tepki gösteri başladı"!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, meşhur Taksim Toplantıları'nda "kabullenmeme ve tepki gösteri başladı" uyarısında bulunurken, ekonomimizin durumunun çok kötü olduğuna dikkatleri çekiyor.Aynı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, meşhur Taksim Toplantıları'nda "kabullenmeme ve tepki gösteri başladı" uyarısında bulunurken, ekonomimizin durumunun çok kötü olduğuna dikkatleri çekiyor.

Aynı zamanda Parti Sözcüsü olan Tekirdağ Milletvekili Öztrak, ülkemizin 3 çeyrektir ekonomik kriz gördüğünü iddia ederken "Enflasyon rakamlarına kimse inanmıyor. Rakamlarla oynandığına dair içte ve dışta ciddi şüpheler var. Krizin can yakan sonuçları, pahalılık ve işsizlik ile kendini gösteriyor. Türkiye 200 milyardan daha fazla küçüldü" diyor.

Hukukun üstünlüğü endekslerinde 50 basamak gerilediğimizi öne süren Öztrak, "Ülke, hazmetme kapasitesinin üstünde döviz borçlandı zengin ile fakir arasındaki makas açıldı önümüzdeki dönemde büyük bir bütçe açığıyla karşılaşılacak ne yazık ki dünyanın en kırılgan 5 ülkesinden biri olduk" şeklinde konuşmasını sürdürerek bazı tavsiyelerde bulunuyor:

"Merkez Bankasının bağımsızlığı yeniden sağlanmalı. İsrafa son verilmeli. Yargı bağımsızlığı sağlanmalı. Cumhurbaşkanlığı tarafsız olmalı. Ekonomi güven sağlamalı."

Damadın görevden alınmasının gerektiğine dikkatleri çeken CHP Sözcüsü "İçeride ve dışarıda pozitif etki yapar oysa yaptığımız şey kanser tedavisine benziyor. Temeldeki neden borç meselesi" şeklinde uyarıyor.

Kalkınmamız için tüketimin değil yatırımın öne alınmasını öneren Öztrak, süratli bir şekilde parlamenter rejime geçilmesini hayati bir davranış olarak niteliyor. Özetle; sınırlı kaynaklarımızın ranta değil, değer yaratan alanlara tahsis etmek zorunda  olduğumuzu belirten Faik Öztrak, "Türkiye yeniden üretmeli, yeniden iş gücü yaratmalı, unutulmasın ki borç alan emir alır" şeklinde sözlerinden sonra, sorulara cevap veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 91 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 124 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 363 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 232 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar