Kudüs-Şam-Bağdat üçgeni!

Trump'ın birbiriyle çelişen görüşlerine, verdiği sözlere kısacası askerî ve siyasi stratejisine güven verilemeyeceği ortaya çıkmış bulunuyor.Nitekim; "Trump yine şeytani planlar peşinde"...

Trump'ın birbiriyle çelişen görüşlerine, verdiği sözlere kısacası askerî ve siyasi stratejisine güven verilemeyeceği ortaya çıkmış bulunuyor.

Nitekim; "Trump yine şeytani planlar peşinde", "İran'dan sonra Türkiye mi namlunun ucunda", "ABD'nin tuzağına yine düşmeyelim", " ...Ve ABD'nin tuzağına düşüyoruz" başlıklı yazılarımızı hatırlatmamız icap ediyor. Hatta dün ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'un Türkiye bizden tam mutabakat almadan Suriye'ye bir harekâtta bulunamayacağına dair ültimatomu andıran sözleri her şeyi açıkça gösteriyor.

Uzun yıllardan beri kim "Başkan" olursa olsun ABD'nin Orta Doğu'daki asıl hedefi, petrol ve İsrail'in güvenliğini korumakla özetleniyor.

Afganistan'ı "kule" gibi kullanan ABD, petrol ve enerji yollarının denetiminin yanı sıra İsrail'in güvenliği için her türlü siyasi ve askerî planı devreye sokmaktan asla vazgeçmiyor.

Hatta terörist örgütleri bile yanına alarak daha doğrusu kullanarak bölgeyi kana bulamaktan çekinmiyor.

Oysa, sözde "Arap Baharı"nın proje babaları ne demişti, ne oldu ve neler oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 235 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar