İsrail'e "Kürt koridoru" açılmak isteniyordu!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin istila halindeki Suriye topraklarında yaptığı harekatın, aslında ABD'nin yanı sıra İsrail'in de stratejik bazı planlarına "dur" dediği görünüyor.ABD'nin Suriye ve daha sonraları...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin istila halindeki Suriye topraklarında yaptığı harekatın, aslında ABD'nin yanı sıra İsrail'in de stratejik bazı planlarına "dur" dediği görünüyor.

ABD'nin Suriye ve daha sonraları Irak hatta Türkiye sınırlarında açmayı amaçladığı koridorla Kürt teröristlere kurduracağı devletçiğin, zaman içinde İsrail'in yararlanacağı toprakların, Rusya ve Çin'in bölge ile olan ilişkilerini de kesebileceği öne sürülüyor.

Çin'in ele aldığı süper projeleri, ABD'nin baltalamak istediği de yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Nitekim, Çin İstanbul Başkonsolosu Cui Weı'nin Marmara Grubu Vakfı'nın düzenlediği gecede yaptığı konuşmanın ikinci bölümünde zaten durum fark ediliyor:

"Kara ve Deniz İpek Yolu'nun kesiştiği nokta olan Türkiye, Çin'in Kuşak Yolu İnisiyatifinin doğal partneridir.

Türkiye'de Avrasya Tüneli, İstanbul'un 3. Köprüsü ve Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hizmete girmiş, Türkiye üzerinden Çin'i ve Avrupa'yı birbirine bağlayan demiryolu ağı kendini ortaya çıkarmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar