'Golan Tuzağı' ve ötesi !

Seçim sandıklarının açılmasından saatler önce, hazırlanan yazımızda aslında, Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiren "Golan Tepeleri"nin stratejik önemi ele alınıyor.Gerçekten de, Golan...

Seçim sandıklarının açılmasından saatler önce, hazırlanan yazımızda aslında, Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiren "Golan Tepeleri"nin stratejik önemi ele alınıyor.

Gerçekten de, Golan Tepeleri'nin Trump'ın kararıyla İsrail'in sözde egemenliğini tanıdığı bir dönemin doğuracağı "sarsıntı" bütün bölgeyi derinden sarsacak potansiyel taşıyor.

Her şeyden önce, bu "korsan" kararın özellikle başlangıçta bir çok ülke tarafından tanınmayacağı görünüyor.

Ne var ki, Haçlı-Siyonizm anlaşmasının gücü ve saldırganlığı, başlangıçta onaylanmamasına rağmen, ne yazık ki "şer kuvvetlerin" vazgeçilmez bir projesi olduğu da kabulleniyor.

İsrail ve ABD, önce Orta Doğu'da "Arap Baharı" ile şaibeli bir planla Libya, Suriye ve Irak gibi ülkeleri kana bularken başta İran olmak üzere diğer İslam ülkelerini karıştırarak, kısa ve uzun vadeli sonuçlar peşinde kararlı olduğu ortaya çıkıyor.

Irak'ta Peşmergelere kurdurulan Kürt devletinin yanı sıra sınırları Golan Tepeleri'nden başlayıp, içine Suriye, Irak ve İran'ı alan hatta seneler sonrası Türkiye'den toprak iştahı olabilecek yeni bir Kürt  oluşumu artık dişlerini göstermiş bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
​​​​​​​Haçlı tehdidine "misilleme" gerek! 16 Aralık 2019 | 93 Okunma ​​​​​​​Fransa "çirkin yüzünle" nereye! 09 Aralık 2019 | 126 Okunma ​​​​​​​"Nerden geldilerse oraya dönerler"! 02 Aralık 2019 | 366 Okunma Irak'ta kanlı protestolar yeniden neden başladı ! 25 Kasım 2019 | 237 Okunma Kıbrıs'ta 36. gurur yılı 18 Kasım 2019 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar